Schimbare importanta in invatamant. Elevii vor studia o noua materie

Elevii din intreaga tara vor studia o noua materie la scoala. Acestia vor invata despre Constitutia Romaniei, procesul legislativ, dar si elemente din dreptul civil si penal si despre combaterea coruptiei.

CITESTE SI: Schelete umane, monede din epoci demult apuse si pravalii ale unor negustori, toate scoase la lumina de arheologi, in centrul unui oras din Banat! VIDEO! 

Totul, in urma unui protocol incheiat intre Ministerul Justitiei, cel al Educatiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Public.

„Educatia juridica in scoli va fi adaptata, potrivit prezentului protocol, la realitatile cu care se confrunta elevii zi de zi. Ei isi vor cunoaste mai bine drepturile, dar si obligatiile de cetateni. Conceptul de educatie juridica in scoli este menit sa promoveze statul de drept si democratia in societate, in general, si in randul tinerelor generatii, in special, prin comunicarea de notiuni de educatie juridica adaptate la nivelurile de invatamant primar, secundar si liceal, intr-o maniera atractiva care sa contina informatii relevante pentru elevi si profesori”, anunta Ministerul Justitiei.

In cadrul programului de educatie juridica in scoli, pe langa partea teoretica, vor fi organizate vizite ale elevilor la Ministerul Justitiei, la Ministerul Public, la sedii ale altor autoritati si institutii publice cu relevanta pentru domeniul justitiei, precum si la instante si parchete.

CITESTE SI: O hala a unei vechi fabrici din Timisoara se transforma total! Cate variante are primaria pentru un proiect spectaculos? 

Potrivit oficialilor Ministerului Justitiei, incheierea protocolului pentru educatia juridica in scoli este unul dintre demersurile importante pentru instruirea tinerilor, alaturi de programele de internship si stagiile de practica organizate in cadrul institutiei.

Citeste mai mult aici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.