Schimbare importanta. Elevii, studentii si doctoranzii nu mai au nevoie de adeverinte de la CJAS

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis informeaza atat asiguratii cat si furnizorii medicali cu care se afla in relatie contractuala ca a fost simplificata procedura de gestionare a calitatii de asigurat  pentru elevi, studenti, inclusiv doctoranzi.

Pana acum elevii si studentii, inclusiv doctoranzii cu varsta intre 18 si 26 de ani erau asigurati fara plata contributiei, daca nu realizau  venituri, Pentru a-si actualiza calitatea de asigurat, acestia trebuiau sa depuna la sediul casei de asigurari o adeverinta eliberata de unitatea in care studiaza.

In prezent, aceasta procedura a fost simplificata  prin semnarea  unui protocol la nivel national, intre CNAS si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii  Stiintifice, prin care elevii si studentii inclusiv doctoranzii, cu varsta intre 18 si 26 de ani, nu mai trebuie sa depuna la sediul CJAS adeverinta care  atesta incadrarea in una din institutiile de invatamant. Verificarea si validarea calitatii de asigurat  fiind  efectuata prin simpla verificare in sistemul informatic.

In acest context reprezentantii CJAS Timis roaga toti furnizorii sa tina cont de aspectele mentionate, in momentul acordarii serviciilor medicale atat  elevilor, studentilor cat si doctoranzilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. unde ai vazut in lega invatamintului doctoranzi pina la …26 ani ???? Nu se specifica nicaieri virsta!!!