Noutati :

Schimbare de ultima ora. Spania, scoasa de pe lista tarilor galbene de COVID. Cei care vin in Romania nu mai trebuie sa stea in carantina

10 august, 2020 - 08:48 PM
Autor: Redactie      
Categorie: HOME
0

Dupa ce dimineata a fost introdusa pe lista zonelor galbene din care oricine sosea in Romania trebuia sa intre in carantina doua saptamani, Spania a fost exclusa luni seara de pe lista tarilor pentru care se instituie masura carantinei la venirea in Romania.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat in sedinta de luni Hotararea numarul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista tarilor galbene.

In cazul in care situatia o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetatenii care se intorc in Romania poate fi luata pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Textul Hotararii nr. 39 privind eliminarea Spaniei de pe lista tarilor galbene

Art.1 Se aproba eliminarea Regatului Spaniei de pe lista tarilor pentru care se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile / zonele de risc epidemiologic ridicat.

Art.2 Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile / zonele de risc epidemiologic ridicat se adopta prin hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, pe baza situatiei emise de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor si a propunerilor formulate de Institutul National de Sanatate Publica, luand in considerare toate implicatiile asupra domeniului sanatatii publice.

Art.3 Pentru adoptarea Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prevazuta la art.2 se analizeaza toate implicatiile socio-economice generate de instituirea masurii carantinei, formulate de autoritatile administratiei publice centrale, potrivit domeniului de competenta.

Art.4 Propunerea de instituire a carantinei in conditiile prevazute la art.2 poate fi adoptata doar pentru zone / regiuni administrative ale tarilor cu risc epidemiologic ridicat.

Art.5 Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.

Institutul National de Sanatate Publica anuntase, luni dimineata, ca Spania intra de marti, 11 august, pe lista tarilor incluse in zona galbena. Persoanele care veneau din Spania ar fi trebuit sa stea in carantina 14 zile. Ulterior, in urma sedintei CNSU, masura a fost ridicata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...