Noutati :

Schimbare de loc pentru sala polivalenta de 16.000 de locuri ce se va face la Timisoara? Unde se ridica, de fapt, si cum incurca planurile lui Nicolae Robu

9 martie, 2017 - 08:46 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Este cert, Compania Nationala de Investitii si-a propus sa construiasca, la Timisoara, o sala polivalenta cu 16.000 de locuri. Aceasta, desi Primaria Timisoara solicitase o sala mai mica, cu cel mult 15.000 de locuri.

CITESTE SI: Inundatii catastrofale, mii de sinistrati si ajutor international, cel mai greu TEST prin care trec autoritatile din Timis in ultimii 20 de ani

Este vorba de un proiect pilot al Companiei Nationale de investitii, care a anuntat inca de la finalul anului trecut ca intentioneaza sa ridice o sala polivalenta la Timisoara, oras Capitala Culturala a Europei in 2021.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu are un plan pentru aceasta sala. Problema este ca si presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, are un plan pentru aceeasi sala. Unul insa diferit de cel al edilului.

Presedintele CJ Timis, Calin Dobra a anuntat ca in proiectul de buget al judetului pe 2017 sunt prevazuti bani, 180.000 de lei, pentru intocmirea documentatiei in vederea construirii polivalentei, iar Compania Nationala de Investitii va realiza proiectul si va executa lucrarea.

CITESTE SI: ADIO elicopter SMURD la Timisoara! Nu se mai justifica aducerea aparatului de zbor pentru situatii de urgenta!

Pana aici, toate bune si frumoase, numai ca Dobra a anuntat ca noua sala va fi construita intre Timisoara si Giroc, si nu in zona Stadionului „Dan Paltinisanu”, asa cum vrea Nicolae Robu.

Sala polivalenta va fi construita pe Calea Girocului, pe partea dreapta, chiar inainte de unitatea militara. Compania Nationala de Investitii ne-a solicitat sa punem la dispozitie 5,5 hectare de teren„, a anuntat Dobra.

In data de 14 februarie a.c., primarul Nicolae Robu isi exprima nemultumirea ca in bugetul national nu erau prevazuti bani pentru constructia acestei sali.

CITESTE SI: Ultima veste despre Sala Polivalenta de 16.000 de locuri de la Timisoara! Ce-a putut sa faca primarul Nicolae Robu?

Eu continui sa pun presiune la nivelul Companiei Nationale de Investitii, unde a existat toata deschiderea. Astazi transmis si am semnat documentele pentru a transmite la CNI extrasele de carte funciara la zi, cu parcelele pe care trebuie sa se realizeze acest obiectiv. Este vorba de 4 sau 5 parcele. Am transmis, de asemenea, si un studiu geo pe care l-am facut noi Primaria Timisoara si l-am facut la o adancime suficienta astfel incat sa fie indeplinite conditiile primordiale pentru lansarea totutsi a obiectivului de investitii„, a declarat atunci primarul Nicolae Robu.

Sala de 16.000 de locuri ar urma sa faca parte din complexul sportiv pe care Nicolae Robu l-a prezentat in urma cu aproape doi ani, si care ar trebui sa fie ridicat in zona stadionului Dan Paltinisanu. Cel putin in conceptia edilului. Complexul ar trebui sa cuprinda si o noua arena de peste 40.000 de locuri, un velodrom, un bazin olimpic si chiar un hotel.

CITESTE SI: Stadionul ‘Dan Paltinisanu’ din Timisoara VA FI RAS de pe fata pamantului! Ce se ridica in locul arenei? 

Asadar, ramane de vazut pentru care din cele doua locatii va opta CNI, zona stadionului Dan Paltinisanu sau la iesirea din oras catre Giroc.

In acest moment Timisoara beneficiaza de o singura sala Polivalenta, „Constantin Jude”, care in acest an implineste 49 de ani de la inaugurare, si care are o capacitate de 2200 de locuri.

Foto: Arhiva

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

Pareri

  1. E de-a dreptul stupida noua locatie propusa. Trebe urmata viziunea domnului primar cu complexul sportiv olimpic in jurul stadionului Dan Paltinisanu, solutia RATIONALA!

  2. Da cine este acest robu? Nu-l mai băgați în seama cu ideile lui tâmpite, pana își termina mandatul ne termina și pe noi

  3. pana una alta Robu este primarul Timisoarei si de data asta chiar are dreptate,imaginati-va cand vor pleca cei 15.000 de spectatori de pe girocului cam cum va arata traficul pe acolo.

  4. Cum este asigurata deplasarea spectatorilor pana la si retur din Giroc. Cu 15-le?
    Trebuie sa aiba in vedere toate aspectele cu aceast idee. Nu este suficient sa trantesti o sala undeva, fara sa ai mijloacele de aducere si evacuare a spectatorilor. Robu acum a gandit-o mai bine.

  5. O sala polivalenta cu 16.000 de locuri in Giroc e mai mult decat stupid, nu ptr ca cei din Giroc nu ar merita, departe de mine acest gand. Ideea unui complexul sportiv este cea mai indicata in zona stadionului Dan Paltinisanu din mai multe aspecte.