Noutati :

Schimb de experienta pentru studentii Universitatii Politehnica Timisoara la Universitatea de Stiinte Aplicate Hamm-Lippstadt

11 decembrie, 2013 - 01:32 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Acordul pentru initierea colaborarii a fost semnat intre Universitatea Politehnica Timisoara, HELLA si Universitatea de Stiinte Aplicate Hamm-Lippstadt. Cinci studenti ai Universitatii Politehnica din Timisoara vor avea ocazia sa studieze sau sa faca practica in Germania.

HELLA sprijina parteneriatul dintre Universitatea Politehnica si Universitatea de stiinte Aplicate Hamm-Lippstadt University (HSHL) din Lippstadt cu un acord prin care studentii ambelor universitati sunt sustinuti sa colaboreze si sa faca schimb de idei. Anul viitor, cinci studenti vor avea oportunitatea sa isi scrie teza de licenta la Universitatea HSHL sau sa efectueze un stagiu de practica la sediul central al firmei HELLA din Lippstadt.

„Pentru noi, si cred ca si pentru Universitatea Politehnica din Timisoara, este foarte important sa lucram impreuna si sa colaboram cu reprezentantii intreprinderilor din zona. Si in aces caz putem vorbi despre un triunghi al colaborarii, intre HELLA, universitatea noastra si Universitatea Politehnica din Timisoara. Am pus astfel baze solide pentru a face cercetare, educatia studentilor pe parcursul anului viitor, tinand cont ca aceste colaborari internationale sunt foarte importante pentru universitati, pentru studenti si pentru companii” a declarat Dr. Klaus Zeppenfeld, presedintele Universitatii de Stiinte Aplicate Hamm-Lippstadt.

Concret, HELLA intentioneaza sa sprijine un proiect numit “Summer Camp” in care studentii de la ambele universitati vor petrece o saptamana la Universitatea HSHL din Lippstadt si o saptamana la Universitatea Politehnica, cu scopul de a lucra in echipe interdisciplinare pe teme propuse de HELLA. Studentii de la universitatea HSHL din Lippstadt pot participa, de asemenea, la cursuri si proiecte de la Universitatea Politehnica. Un alt beneficiu oferit studentilor care nu vorbesc limba germana de la Universitatea Politehnica este ca in prezent Universitatea HSHL din Lippstadt lucreaza la cursuri oferite in limba engleza

„Este un nou moment important pentru scoala noastra, preocupati fiind de dezvoltarea pe doua mari directii: internationalizarea si asigurarea unor competente deosebite absolventilor. Universitatea Politehnica din Timisoara este cunoscuta ca o scoala care  asigura absolventilor ei un grad mare de insertie, iar pentru aceasta este nevoie sa ne perfectionam in continuu. Acordul semnat astazi inseamna o oferta in plus pentru tinerii nostrii studenti si chiar absolventi de a face  practica si de a-si pregati o parte din lucrarile lor in cazul masteratelor si licentelor la aceasta companie, in colaborare cu Univesitatea de stiinte Aplicate Hamm-Lippstadt University.” spune Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara.

Studentii vor fi selectionati pe baza unor interviuri care tin cont de anumite aptitudini necesare pentru a-si finaliza teza in respectiva companie. Deocamdata este vorba despre cinci locuri dar numarul acestora va creste. Acordul a fost semnat pentru cinci ani si va fi prelungit.

„Am semnat un contract intre cele doua universitati cu care noi  colaboram foarte bine, atat in Lippstadt, cat si in Timisoara  si speram sa avem proiecte comune prin care sa-i sprijinim pe studenti sa faca schimburi de cunostiinte, de trend-uri si sa construim ceva impreuna, atat cu studenti din Lippstadt cat si din Timisoara, sprijiniti de catre compania noastra. Avem formulate deja primele propuneri de colaborare, care speram sa inceapa imediat, in anul 2014” a declarat Gelu Murariu, Director General al HELLA Romania.

HELLA Romania sprijina de multi ani Universitatea Politehnica in ceea ce priveste cursurile. Anul trecut, a fost lansat „HELLA Embedded Club”, un laborator complet echipat pentru cercetare electronica. in ultimul an, HELLA a sprijinit si Departamentul de Automatica si Informatica Aplicata al Universitatii Politehnica Timisoara. De anul acesta, sunt predate si cursuri de IT si aplicatii SAP.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...