Noutati :

Scenariul 3 de coronavirus, intre 100 si 2000 de oameni infectati. Se iau noi masuri de siguranta

14 martie, 2020 - 12:29 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

Autoritatile se pregatesc pentru ce e mai rau. Romania e aproape sa intre in Scenariul 3 de coronavirus, cu un numar de oameni infectati ce se apropie vertiginos de 100.

CITESTE SI: Harta in timp real cu raspandirea coronavirusului in Romania, pe opiniatimisoarei.ro 

Spitalele se pregatesc intens pentru preluarea urmatorului val de pacienti cu COVID 19.

CITESTE SI: Medicii se pregatesc pentru valul de infectati ce urmeaza. Spitalul Victor Babes din Timisoara se transforma in unitate dedicata infectatilor cu coronavirus. Ceilalti bolnavi, mutati rand pe rand 

Reprezentantii DSP au facut o serie de precizari legate de trecerea in aceasta noua etapa a epidemiei pe teritoriul Romaniei.

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).
Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.
Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.
Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:
• Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităților colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)„, transmit reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

CITESTE SI: ‘Norocul’ nestiut pe care il au pacientii cu coronavirus de la Timisoara. Ce au facut medicii care ii ingrijesc chiar inainte de izbucnirea epidemiei Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...