Noutati :

Scenariile dupa care se intorc elevii la scoala in 5 mai. Anuntul ministrului Educatiei. La Timisoara decizia finala se ia sambata

29 aprilie, 2021 - 12:45 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
2

Scenariile dupa care se va reveni la scoala in data de 5 mai, respectiv 10 mai pentru clasele terminale au fost modificate, luandu-se in calcul doar limita ratei de infectare de 1 la mie. Practic, scenariile galben si rosu au fost comasate in „scenariul doi”, a explicat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

In scenariul 1, rata de infectare mai mica de 1 la mie, toti elevii vor putea merge la ore cu prezenta fizica. La ora la care vorbim (29 aprilie), sunt 1731 de localitati in care rata de infectare este sub 1 la mie. Deci toti elevii plus copiii din gradinite vor putea merge cu prezenta fizica.
In scenariul 2 – azi sunt 1450 localitati in scenariul 2 – rata de infectare peste 1 la mie. Sigur, nu luam in discutie localitatile in carantina.
In acest scenariu 2 vor putea merge la scoala toti copiii de gradinita, plus toti elevii din invatamantul primar si elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de scoli speciale.
Practic, in scenariul 2 nu vor putea merge cu prezenta fizica la scoala, din pacate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a si elevii claselor a IX-a, a X-a si a XI-a.
Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie ca vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor intoarce in scoala cu prezenta fizica.
Practic, scenariile galben si rosu au fost comasate – rata de infectare peste 1 la mie„, a spus ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu.

La intoarcerea la scoala ‘nu se cere testare epidemiologica’, dar trebuie respectate masurile, a mai spus acesta.

Modificarea scenariilor vine ca urmare a faptului ca, la solicitarea ministerului Educatiei, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a decis miercuri seara ca elevii din clasele terminale din invatamantul gimnazial si liceal, profesional si postliceal – clasele a VIII-a, a XII-a si a XIII-a – se pot intoarce in efectiv complet, fizic, la scoala, din 10 mai, dupa vacanta de Pasti.

Data fiind rata de infectare in Timisoara, se vor intoarce fizic in banci elevii din clasele primare si cei din anii terminali.

Decizia finala va fi luata sambata in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta la nivelul intregului judet, pe fiecare localitate in parte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce porcarie! In loc sa fie mai bine, adica sa mearga copiii la scoala, ei au comasat galben cu rosu si au facut ROSU. Nu mai e nevoie de SCOALA! Oricum EDUCATIA lipseste, la romani, cu desavarsire. Nici nu va dati seama ce inseamna 2 ani pierduti in procesul de invatare. Ne mai miram ca la capitolul INOVARE suntem ultimii . Cand tu, ca ELEV si apoi STUDENT, nu pricepi fenomenele elementare din FIZICA/CHIMIE/BIOLOGIE si nu stii matematica elementara, ce-ai putea sa INOVEZI?

  2. Ce sa mai ceri, când ministrul educației spune,, se vor întoarce cu prezenta fizică la școală ”? Analfabetul e ministru, iar noi așteptăm să se schimbe ceva în educație.