Noutati :

Scena noua la Festivalul Jazz TM de la Timisoara. Care este intregul program

27 aprilie, 2018 - 04:11 PM
Autor: Redactie      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. JazzTM dezvolta o scena noua pe Strada Fara Nume: Spoken Word.  Aceasta, impreuna cu scenele deja cunoscute – Piata Victoriei, Parcul Civic si Parcul Castelului vor energiza centrul orasului pentru trei zile, in perioada 29 Iunie – 1 Iulie.

Spoken word este o arta performativa bazata pe cuvinte, o arta orala care se concentreaza asupra esteticii, a intonarii si a inflexiunii vocii. Aceasta include orice fel de poezie recitata cu voce tare, inclusiv hip-hop, poezie de jazz, slam, recitari poetice traditionale, comedie si monologuri.

Scopul JazzTM este sa aduca la Timisoara talente proaspat descoperite de pe scena londoneza si sa dezvolte scena nationala.

Anul acesta, de la 10:30 dimineata, Strada Fara Nume va gazdui grupul Tongue Fu, un experiment zgomotos in literatura vie, muzica si improvizatie. Creat si gazduit de Chris Redmond alaturi de Patrick Davey, Dave O’Brian si Jon Cox, cu o reputatie de cel mai important artist de “spoken word” (cuvant vorbit) din Marea Britanie, Tongue Fu invita poeti extraordinari, comedieni, povestitori si rapperi sa-si asume riscuri prin redarea materialelor live alaturi de muzicieni care improvizeaza coloana sonora pentru a-i acompania, traversand mai multe genuri muzicale.

Poetii ce vor urca pe scena JazzTM in 2018 sunt:

Vanessa Kisuule – Scriitoare si interpreta din Bristol. Vanessa a castigat peste 10 titluri de slam, printre care Farrago Schools Out Slam, Bang Said the Gun Award, Rivals Poetry, Slam Next Generation, Slambassadors, South West Hammer, Tongue Slam, The Roundhouse Slam, Tongue National Slam si Nuoryican Poetry Slam din New York.

Zia Ahmed – Young Poet Laureate, London 2015 – 2016.

Dizraeli – Rapper multiplu premiat, compozitor si cantaret inspirat de hip hop si ritmuri folk.

Amy Léon – Poeta, muzician si educator. Amy are reprezentatii frecvente in toata lumea si a avut o serie de turnee in New York, Marea Britanie si Europa in colaborare cu BBC, Roundhouse si Amnesty International. imbina muzica si poezia prin performante transparente si puternice, concentrandu-se asupra inegalitatii sociale, celebrarea dragostei si ceea ce inseamna sa fii femeie.

***

PROGRAM JazzTM 2018:

Vineri 29 Iunie

Piata Victoriei
20:00 Trompetre
21:00 Maisha
22:30 The Cinematic Orchestra

Nocturnal Jams
0:00 Armies / Aethernativ
0:00 Paper Jam / D’arc

Sambata 30 Iunie

Strada Fara Nume
10:30 Tongue Fu / Vanessa Kisuule / Zia Ahmed / Dizraeli / Amy Léon

Parcul Civic
17:00 Murnau
18:30 B.A.U

Parcul Castelelului
17:00 Bega Blues Band
18:30 John Beasley presents MONK’estra

Piata Victoriei
20:00 Krisper
21:00 Kurt Rosenwinkel’s CAIPI
22:30 R+R=NOW (Robert Glasper, Terrace Martin, Christian Scott aTunde Adjuah, Derrick Hodge, Taylor McFerrin, Justin Tyson)

Nocturnal Jams
0:00 Murnau / Aethernativ
0:00 The Jam Community / D’arc
Duminica 1 Iulie

Strada Fara Nume
10:30 Tongue Fu / Vanessa Kisuule / Zia Ahmed / Dizraeli / Amy Léon

Parcul Civic
17:00 Voyager II
18:30 Baris Demirel

Parcul Castelului
17:00 Antal Gabor Trio
18:30 Sorin Zlat Trio

Piata Victoriei
20:00 The Jam Community
21:00 Bachar Mar Khalife
22:30 Gregory Porter

JAZZ TM se va desfasura la Timisoara in perioada 29 iunie – 1 iulie 2018. Cea de-a sasea editie a festivalului se va desfasura in Piata Victoriei, Parcul Castelului, Parcul Civic, Strada Fara Nume si alte doua spatii speciale pentru jam session-uri: Aethernativ si D’arc.

Accesul la JAZZ TM este gratuit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...