Noutati :

Scaune in sensul giratoriu: se fac ultimele pregatiri pentru concertul Filarmonicii din intersectia Balcescu. Cand se inchide circulatia?

14 iunie, 2014 - 01:54 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Pregatirile pentru concertul spectaculos pus la cale de Filarmonica Banatul in sensul giratoriu din Piata Balcescu sunt pe ultima suta de metri. Sute de scaune au fost asezate deja pe spatiul verde, pentru spectatori.

Dupa ce au concertat pe pista aeroportului, pe santier, la manastire, intr-o unitate militara si chiar pe canalul Bega, muzicienii din Orchestra Filarmonicii Banatul vor evolua in mijlocul unei intersectii. Atentie, timisoreni! Mijloacele de transport nu vor mai circula prin zona, iar traficul auto va fi blocat.

Concertul incepe sambata seara, la ora 21:00. 120 de artisti urca pe „scena” din intersectie, sustin reprezentantii Filarmonicii Banatul. Peter Oschanitzky si Iosif Todea vor dirija Orchestra Filarmonicii si Corul „Ion Romanu”, care vor interpreta lucrari de Rossini, Mozart, Kappl, Loewe, Morricone, Monti si Mascagni. Si asta nu este tot. Pe tot parcurul concertului, pe cladirile istorice din zona vor fi proiectate fel de fel de imagini. Atmosfera de poveste tine 3 ore, timp in care soferii nu vor avea acces in intersectie.

Accesul tramvaielor in piata va fi oprit sambata in intervalul 20:00 – 23:00, motiv pentru care liniile 4 si 8 vor fi deviate, linia 7 va fi suspendata si va fi inlocuita cu un autobuz. Tramvaiul 4 va circula din Torontal pana la Dambovita si retur, cu oprire in toate statiile de tramvai de pe traseu. Tramvaiul 8 va circula de la Gara de Nord pana in Torontal si retur, cu oprire in toate statiile, transmit reprezentantii RATT.

Tramvaiul 7 va fi suspendat incepand cu ora 20:00, iar in locul acestuia va circula la interval de jumatate de ora un autobuz pe traseul Dambovita, Calea Sagului, Ana Ipatescu, V. Hugo, Drubeta, Liviu Rebreanu, Dambovita. Prima plecare a autobuzului este pana la ora 20:00 din statia Dambovita”, spune Silvia Oprea, reprezentant Relatii Publice RATT.

Pentru a asigura legatura intre Piata Mocioni din Sinaia si AEM se introduce un autobuz care va circula din fata de la biserica din Sinaia, pe bulevardul 16 Decembrie, Splaiul Tudor Vladimirescu, bulevardul Mihai Viteazul, bulevardul V. Babes, str. Cluj, bulevardul 1 Decembrie, Banatim, Calea Stan Vidrighin, sensul giratoriu de la AEM. Returul va fi pe urmatorul traseu: AEM, bulevardul Iosif Bulbuca, Spitalul Judetean, str. Aries, str. Cluj, bulevardul Victor Babes, bulevardul Mihai Viteazul, Splaiul Tudor Vladimirescu, bulevardul 16 Decembrie, Piata Mocioni. Autobuzul va circula la interval de 40 de minute cu prima plecare la ora 20:00 din fata bisericii din Sinaia, dau asigurari cei de la RATT.

Tramvaiele vor reveni pe traseul obisnuit incepand cu ora 23:00. Cat despre circulatia auto, nici soferii nu vor putea intra in intersectie. Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara a decis inchiderea circulatiei auto in zona intre orele 20:00 – 22:30. Soferii nu vor putea intra din Balcescu pe strazile Independentei, Mihai Viteazul, 1 Decembrie 1989, Gheorghe Doja, Ciprian Porumbescu si Protopop Gheorghe Dragomir.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ala nu e sens giratoriu. Mai ziaristilor, aveti carnet de …pieton?