Scapam de taxa radio-tv? De ce n-ar trebui sa o mai platim?

14 deputati si senatori PSD au depus o propunere legislativa de modificarea a Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune prin care se elimina obligativitatea achitarii taxei radio-tv.

Initiatorii propun abrogarea textelor din lege care prevad obligativitatea achitarii acestui tip de taxe, „masura asteptata cu interes nu doar de cei cu venituri scazute, dar, in special de cei care vad in taxa radio-tv o masura inechitabila fiind obligati sa achite un serviciu care nu le satisfice exigentele si care, conform Constitutiei, reprezinta un drept ce nu poate fi transformat intr-o obligatie„.

Potrivit propunerii, art. 40 din Legea 41/1994 se modifica, dupa cum urmeaza: „veniturile proprii ale Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune provin, dupa caz, din donatii si sponsorizari, sume incasate din publicitate, sume incasate din realizarea obiectivului de activitate si alte venituri si incasari realizate potrivit legii„. Celelalte alineate ale articolului 40 care prevad obligatia achitarii taxei de catre posesorii de receptoare radio si tv sunt abrogate.

Odata cu abrogarea prevederilor invocate, propunerea include si abrogarea HG 977/203 si HG 978/2003 care se refera la colectarea taxei prin intermediul furnizorului de energie electrica, atat pentru persoane fizice, cat si juridice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. De ani de zile trebuia sa gaseasca o alta modalitate nu sa ne oblige la achitarea unor taxe pentru care NU se ofera nici un fel de serviciu!Este revoltator sa platesti separat pentru radio din moment ce nici nu-l mai folosesc!Sunt situatii unde nici macar TV nu este!La multe societati si firme nu este decat internet care se plateste separat!Prin urmare,este o taxa impusa in mod abuziv de foarte multi ani!