Noutati :

Scandalul investitiilor de peste 1 milion de euro care ar trebui sa primeasca autorizatie in 7 zile de la Primarie continua! Prefectura a castigat, Primaria Timisoara face recurs

31 ianuarie, 2013 - 09:44 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. In luna octombrie a anului 2011 s-a iscat un scandal intreg intre Primaria Timisoara si Prefectura Timis, pe marginea unui proiect de hotarare care prevede ca cei care investesc peste 1 milion de euro in Timisoara sa primeasca autorizatiile de constructie in 7 zile lucratoare. In caz contrar, functionarii din Primarie sunt pasibili de amenzi.

Prefectul de Timis la acea vreme, Mircea Bacala, spunea ca legea precizeaza ca sanctiunea nu se poate da fara ca functionarul sa fie audiat si fara ca fapta lui sa se consemneze in scris. Mai mult, el a atras atentia ca hotararea aprobata atunci de Consiliul Local Timisoara nu respecta nici legea privind aprobarea tacita, care spune ca aceasta trebuie sa se dea in 30 de zile, nu in 7 zile.

Nici secretarul Primariei, Ioan Cojocari, nu si-a dat aviz de legalitate pe hotarare. Si el a amintit ca nu a fost respectata Legea privind transparenta decizionala si nici Ordonanta privind procedura aprobarii tacite. Asa se face ca Ioan Cojocari nu a lasat juristii din Serviciul Juridic sa apere in instanta Consiliul Local.

Practic, hotararea de consiliu local ar obliga functionarii Primariei Timisoara ca in cazul investitiilor de peste un milion de euro sa elibereze toate avizele necesare in cel mult 7 zile, inclusiv autorizatiile de construire, dar numai in conditiile in care documentatiile aferente sunt complete si respecta legea. In caz contrar, cei responsabili ar fi pasibili de sanctiuni disciplinare si pecuniare. In cazul in care avizele nu ar fi eliberate in 7 zile, solicitarea ar fi aprobata tacit.

Dupa cateva replici dure intre Executivul Primariei Timisoara de la acea vreme si prefectul de Timis, acesta din urma a decis sa atace in instanta hotararea.

Acum, la mai bine de un an de la iscarea scandalului, instanta a dat castig de cauza Prefecturii Timis, care spunea ca hotararea este ilegala si nu poate fi pusa in practica. Tribunalul Timis a dispus asadar anularea hotararii, care oricum a fost suspendata pe tot parcursul procesului.

In plenul de miercuri, consilierii locali au luat cunostinta de procesul pierdut si au decis sa faca recurs la decizia instantei.

”Nu a fost nimeni care sa beneficieze de ea, sa faca investitii mai mari de 1 milion de euro. Facem recurs si ne judecam in continuare”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro consilierul local Radu Toanca.

Hotararea a fost initiata de nou-numitul viceprimar Traian Stoia si de alti consilieri ai PSD. De altfel, Radu Toanca a atras atentia in plenul consiliului de miercuri ca viceprimarul Traian Stoia va urmari in continuare acest subiect.

CITESTE SI: Scandal intre Prefectura si Primaria Timisoara: prefectul da iarasi in judecata Consiliul Local si sare in apararea functionarilor. Afla din ce cauza!

CITESTE SI: Prefectura Timis, motiv de disputa intre Consiliul Local si secretarul Primariei TimisoaraInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce simplu este:consilierii locali vor sa dea o Hotarire de Consiliu Local care sa schimbe o lege data de Parlamentul Romaniei.Cum ,nu se poateeee ? Nui nimic ,noi insistam.