Noutati :

Scandalul dintre Primaria Timisoara si proprietarii de garaje din Parcul Bratianu se muta in instanta. De ce se plang oamenii?

21 mai, 2014 - 03:23 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Nicolae Robu este hotarat sa mearga in instanta cu proprietarii de garaje din Parcul Bratianu, care nu vor sub nicio forma sa-si demoleze constructiile pentru ca municipalitatea sa amenajeze acolo o parcare supraterana.

CITESTE SI: Tupeu maxim la Timisoara: si-au pus bariera la garaje, fix in centrul orasului. FOTO!

Reprezentantii primariei incearca de multa vreme sa-i convinga pe acestia sa renunte la garaje, in conditiile in care municipalitatea intentioneaza sa ridice acolo o parcare. Oamenii sunt greu de induplecat, asa ca alesii locali au decis sa declare zona una de interes public local, astfel avand cadrul legal pentru daramarea constructiei.

O parte din timisorenii care detin garaje in Parcul Bratianu, unde exista doua baterii, au scris primariei ca nu sunt de acord cu demolarea, ei fiind titluari ai unui drept de proprietate tabulara. Proprietarii a 4 dintre aceste constructii au trimis o plangere prealabila consiliului local, pentru constructiile nr. 2, 5, 7 si 24, toate inscrise in Cartea Funciara. Oamenii sustin ca nu este normal sa li se ceara sa faca una cu pamantul garajele in conditiile in care nu exista niciun proiect pentru ridicarea unei parcari acolo.

„In fapt, prin hotararea data s-a autorizat Executivul Primariei sa actioneze pentru disponibilizarea respectivului teren. Asa cum rezulta din extrasele de carte funciara, subsemnatii suntem titularii unui drept de proprietate tabulara asupra garajelor, cat si a unui drept de folosinta cu titlu gratuit asupra terenului pe durata existentei constructiilor. Consideram actul administrativ unilateral ca fiind lipsit de temeinicie in conditiile in care se procedeaza la declararea de interes public local fara a exista o documentatie legala riguroasa care sa contureze acest interes pentru a nu ramane in sfera declarativului. Totodata, nu exista vreun proiect adus la cunostinta publicului sau supus dezbaterii publice care sa ateste incadrarea in conditiile urbanistice locale a edificiului ce urmeaza a fi construit. Va rog sa observati faptul ca printr-un act administrativ legislativ nu poate fi declarat un interes public local cu privire la un imobil, in mod arbitrar si discretionar fara a exista un proiect precum si documentatie prealabila care sa defineasca continutul acestui interes in mod concret”, se arata in plangerea prealabila semnata de un avocat care ii reprezinta pe cei timisoreni ce au garaje in Parcul Bratianu.

Pe de alta parte, primarul Nicolae Robu sustine ca, daca nu vor sa isi dea jos constructiile de bunavoie, atunci le demoleaza primaria si le mai si cere bani pentru ca au folosit atata vreme domeniul public. Marti, consilierii locali au respins plangerea prealabila facuta de proprietarii de garaje, asa ca, daca oamenii nu dau inapoi, scandalul se muta in fata judecatorilor.

„Probabil ca vom merge in instanta, daca ei nu doresc sa inteleaga ca Timisoara are si interes public mai larg decat interesul lor personal de a-si tine masina intr-un garaj sau de a avea un garaj in care nici macar nu-si tin masina. Ne vom judeca si pentru suma de bani pe care o datoreaza primariei pentru ocuparea domeniului public atatia ani”, ne-a decclarat primarul Nicolae Robu.

Oamenii spun foarte clar in plangere: „In drept, ne intemeiem plangerea pe prevederile Legii nr. 544/2004 privind contenciosul administrativ. In probatoriu intelegem sa ne folosim de proba cu inscrisuri”. Ramane de vazut daca vor renunta la demersurile incepute sau vor ajunge in instanta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...