Opinia Timisoarei

Scandalul curselor mijloacelor de transport taiate de administratia Fritz merge mai departe. Masuri radicale anuntate de Primaria Ghiroda: Demisie de la SMTT si retragere din parteneriatul cu Dumbravita si Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce in plina iarna, Primaria Timisoara a decis sa reduca insemnat numarul de curse ale mijloacelor de transport in comun, atat in oras, cat si pe liniile care asigura legatura cu comunele din jur, Ghiroda anunta masuri radicale. Localitatea a ramas din pixul administratiei USR fara 12 astfel de curse metropolitane.

CITESTE SI: In plina iarna, primaria taie din cursele mijloacelor de transport la Timisoara. Viceprimarul Ruben Latcau da vina pe Guvern si pe Consiliul Judetean

CITESTE SI: Scandal la Ghiroda, dupa ce Primaria Timisoara, prin SMTT, anuleaza 12 curse de transport public. Primarul Ionut Stanusoiu: Este un abuz

Vineri, si-a inaintat demisia din Consiliul Director al SMTT reprezentantul comunei Ghiroda. Astfel, localitatea nu va mai gira deciziile pe care le va lua de acum incolo Societatea Metropolitana de Transport Timisoara.

Mai mult, conducerea Primariei Ghiroda ia in calcul sa se retraga din parteneriatul incheiat cu Primaria Timisoara si Primaria Dumbravita pentru achizita de mijloace de transport noi si nepoluante, iar asta ar putea duce la scaderea dramatica ori chiar la pierderea finantarii prin PNRR, socotind ca deciziile administratiei Fritz ii sfideaza pe locuitorii din Ghiroda carora le rapeste dreptul la transport public.

CITESTE SI: 25 de troleibuze noi pe baterii si 49 de statii de incarcare, la Timisoara, Ghiroda si Dumbravita, din bani prin PNRR. A fost aprobata finantarea

Primaria Ghiroda, in calitate de partener in proiectul de achizitie de troleibuze si autobuze electrice, alaturi de Timisoara si Dumbravita, isi inainteaza intentia privind posibilitatea retragerii din acest parteneriat.

in urma unei discutii informale cu Consiliul Local Ghiroda pe marginea gestionarii deficitare a transportului public, s-a decis elaborarea unui Proiect de Hotarare privind posibilitatea retragerii comunei Ghiroda din acest parteneriat, proiect care va fi discutat in urmatoarea sedinta de C.L. ce va avea loc saptamana viitoare.

Este deplorabil faptul ca actiunile unui individ aflat intr-o pozitie de conducere, in speta Dominic Fritz, ne-au fortat sa reactionam in acest mod. Deciziile sale au dus in mod sistematic catre distrugerea transportului metropolitan in Timisoara si in intreaga zona metropolitana, periclitand colaborarea intre institutii si afectand increderea publicului in administratia locala.

Suntem constienti ca decizia noastra ar implica pierderea finantarii de 12.5 milioane de euro, insa consideram ca in aceste conditii, proiectul s-ar indrepta intr-o directie care nu ar deservi direct interesele comunitatii. Nu dorim sa fim complici la un plan care ar putea submina viabilitatea serviciilor de transport pentru comunitatea noastra. in schimb, administratia din Ghiroda ramane in continuare angajata sa imbunatateasca calitatea vietii si sa gaseasca solutii in vederea asigurarii accesului la servicii de transport adecvate pentru toti locuitorii sai.

Drept urmare, in urma unei decizii fundamentate si aprofundate, reprezentantul comunei Ghiroda din Consiliul Director al Societatii Metropolitane de Transport Timisoara (SMTT) si-a prezentat demisia din acest consiliu vineri, 26.01.2024, ca un act de protest impotriva unor decizii care ameninta integritatea si eficienta transportului public metropolitan.

Diminuarea numarului de curse a fost doar unul dintre motivele care au condus la aceasta demisie. Ne exprimam in mod categoric opozitia fata de orice actiune care ar putea compromite accesibilitatea si eficienta serviciilor de transport public, in detrimentul comunitatii„, transmit reprezentantii Primariei Ghiroda.

Va reamintim, saptamana trecuta, Primaria Timisoara a anuntat reducerea numarului de curse pe linii din oras si din afara, motivand ca astfel eficientizeaza transportul public.

Iata mai jos lista cu liniile de tramvai, autobuz si troleibuz afectate!

 

 

Exit mobile version