Noutati :

Scandal pe tema prelungirii contractului de inchiriere al sediului PSD din Timisoara, in sedinta de Consiliu Local 

20 martie, 2018 - 05:26 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Prelungirea contractului de inchiriere al Partidului Social Democrat pentru cladirea in care organizatia politica isi are sediul, la Timisoara, motiv de scandal in sedinta de Consiliu Local.

CITESTE SI: Vaporasele nu au vant din pupa pe Bega, la Timisoara. Robu: ‘Nici cu cadelnita nu merge’

Chiar inainte de inceperea plenului, consilierii PSD au cerut explicatii cu privire la faptul ca proiectul pe care l-au depus si in care cereau prelungirea contractului de inchiriere pentru organizatie a fost retras de primar de pe ordinea de zi. Iar asta cu doar o ora inainte de inceperea sedintei de plen.

Edilul a argumentat decizia luata prin faptul ca PSD nu a organizat o dezbatere publica, asa cum ar cere-o legea, pentru a putea prelungi respectivul contract. Mai mult, a trimis imediat juristii sa verifice legea si sa explice de ce nu poate fi pus pe ordinea de zi un astfel de proiect. Insa, surpriza… Legea nu prevede obligativitatea unei dezbateri publice pentru prelungirea unui contract de inchiriere. Chiar si asa, primarul a fost hotarat sa nu reintroduca proiectul pe ordinea de zi si va organiza o dezbatere publica pe tema chiriei pe care o plateste PSD pentru spatiul pe care il ocupa.

„Vom organiza o dezbatere publica pe tema chiriei, iar la sedinta urmatoare vom depune un proiect. Trebuie sa analizam chiria si sa facem o dezbatere publica. Asa scrie in contractul pe care l-ati semnat, prin presedintele dumneavoastra. Daca acolo scrie ca se poate prelungi prin acordul partilor dupa dezbatere publica, cine poate incalca legea. Propunerea pe ordinea de zi o face primarul. Intelegeti ca nu il introduc (n.r. – proiectul de Hotarare de Consiliu Local) pe ordinea de zi. O sa analizam si daca mai avem ce prelungi”, a spus primarul.

Conform contractului de inchiriere expirat de curand, PSD a platit o chirie de aproape 1.500 de lei pe luna pentru cladirea din Splaiul Vladimirescu. Imobilul, impreuna cu curtea, au fost evaluare la 700.000 de euro, bani pe care PSD nu a vrut sa-i plateasca pentru a cumpara spatiul, socotind pretul mult prea mare, avand in vedere ca social-democratii au facut investitii in imobil. Mai mult, ei nu au beneficiat de legea prin care partidele si-au putut cumpara sedii la preturi derizorii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mnoa, pai, dau si pesedei drumu’ la vaporase? Ca de contre…