Noutati :

Scandal in Parlamentul Romaniei: PSD si PNL au parasit plenul Camerei! Afla din ce cauza!

15 noiembrie, 2011 - 07:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

Cearta in Parlament! Deputatii PSD si PNL au parasit marti sala de sedinte, chiar cand trebuiau sa-si dea votul final pe Legea asistentei sociale! Ei au invocat incercarea celor de la putere de a modifica ordinea de zi pentru ca nu dispuneau de numarul necesar de alesi pentru a-si trece legea.

Decizia deputatilor PSD si PNL a fost provocata de propunerea liderului grupului PDL, Mircea Toader, de a vota legile ordinare, care nu necesita majoritate calificata de minimum 169 de voturi si ulterior pe cele ordinare, care necesita o astfel de majoritate pentru a fi adoptate.

Initial, dupa apelul nominal, facut dupa ce reprezentantii PSD si ai PNL au parasit sala, Ioan Oltean a declarat ca lucrarile puteau continua deoarece la apelul nominal isi anuntasera prezenta 170 de deputati.

La cateva minute dupa aceasta, supunand un proiect de lege la vot, Ioan Oltean a constat ca doar 161 de deputati au votat si a anuntat lipsa cvorumului si suspendarea sedintei.

Camera Deputatilor a adoptat marti, pe articole, proiectul legii asistentei sociale, dupa dezbateri de doua ore, reprezentantii PSD si PNL opunandu-se acestui act normativ, pe motiv ca este un pretext de diminuare in bugetul de stat pe 2012 a cheltuielilor cu asistenta sociala. Votul final urma sa fie dat tot in sedinta de marti, insa Camera Deputatilor si-a suspendat sedinta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...