Noutati :

Scandal la Liceul „Grigore Moisil” din Timisoara! Parintii au fost chemati sa completeze fisele de admitere cu doua zile inaintea calendarului oficial!

3 iulie, 2012 - 02:28 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
5

TIMISOARA. Zeci de parinti ai absolventilor de clasa a VIII-a de la fosta Scoala Generala 22, din Piata Balcescu, au fost chemati de diriginti, din timpul serviciului, in afara calendarului de admitere, sa completeze fisele cu optiunile pentru admiterea la liceu pentru copii!

Parintii au fost nevoiti sa-si ia liber de la munca si sa-si schimbe programul pentru a merge impreuna cu copiii lor sa completeze fisele de optiuni in vederea admiterii computerizate.

Dimineata am fost sunata de fiica mea sa merg de urgenta la scoala pentru ca trebuie sa completam fisele de admitere. A trebuit sa-mi iau liber de la serviciu ca sa ajung la timp. Nu le-am completat in clasa lor, ci intr-o sala de la subsol. Am trecut acolo optiunile pentru clasa a IX-a de liceu, de la mai multe specializari. Nu inteleg de ce ne-au chemat acum, cand stiam cu totii ca trebuia sa venim abia joi. Isi bat joc de noi?”, ne spune infuriat parintele unui absolvent de clasa a VIII-a de la fosta Generala 22 din Timisoara.

A trebuit sa-mi anulez patru consultatii in aceasta dimineata pentru ca am fost sunata sa vin sa completez fisele de admitere cu copilul meu. Eu stiam ca abia joi trebuie sa vin, cand mi-am si programat altfel lucrurile la serviciu”, a spus si o mama, medic, suparata pe actiunea neanuntata si in afara calendarului oficial al admiterii.

Conducerea unitatii de invatamant nu recunoaste acest lucru. Ovidiu Rosu, directoul adjunct al Liceului „Grigore Moisil”, sustine ca parintii care au mers la scoala nu au completat nicio fisa de inscriere la admiterea in liceu. „Parintii nu au fost chemati la scoala pentru a completa fisele de inscriere. Daca au venit, a fost cu siguranta pentru alt motiv. Completarea fiselor de inscriere se face in perioada 5-7 iulie”, explica acesta.

Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct, spune ca scolile trebuie sa respecte calendarul admiterii. „Calendarul de admitere in liceu este obligatoriu. O unitate de invatamant nu are cu de la sine putere sa modifice acest lucru. Voi vorbi cu conducerea Liceului „Grigore Moisil” pentru a afla ce se intampla acolo”, a declarat inspectorul scolar general adjunct.

Potrivit Calendarului Admiterii in liceu 2012, in perioada 5 – 8 iulie 2012 trebuie sa se desfasoare completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a. Completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete, la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este o exagerare!ceea ce s-a facut a fost pentru binele nostru si nu este o asa mare tragedie sa te invoiesti 2 ore de la serviciu pentru viitorul copilului tau…daca propriu tau copil nu merita sa pierzi 2 ore din viata ta si niste banii(pe care ai putea sa ii castigi in acel timp) de ce ti-ai facut copilul atunci?

  2. Dragana,de ce s-a facut pentru binele nostru si mai ales de ce nu au fost anuntati toti elevii si parintii pentru aceasta „sedinta”,daca cine a avut responsabilitatea sa anunte fiecare parinte in parte ,nu i-a anuntat pe toti atunci e logc ca trebuiau sa-si ia liber de la munca pe ultima suta de metri!asta este parerea mea.

  3. Imi pare rau sa va spun dar toti au fost anuntati…Si cum 27 de parinti au stiut numai 2 nu?

  4. (Postez si eu cu Anonim daca asa se practica pe aici.Era bine sa aveti macar curaj daca bunul simt va lipseste). Sa trecem la subiect: Parintii care au fost pe la scoala au stiut. Cei care 8 ani au motivat la fel, a caror copii au crescut pe strada, nu au stiut. Nu s-a comis nici o ilegalitate. In calculatorul centrului de admitere nu se pot introduce date decat la data stabilta in calendar, adica 5 iulie. S-au reverificat date EXTREM de importante pt viitorul copiilor. Mie nu mi-ar conveni pt o cifra gresita sa ajunga copilul la cuca macaii. Daca tie ti-e greu sa te rupi o ora de la psedojob-ul pe care il ai, sa nu te miri,ca de la tigara pana la drog si grupuri dubioase e doar un pas. Toti avem job-uri, insa nu toti „avem” copii!

  5. Aceasta scoala are o conducere politizata, deci foarte slaba. Anul aceasta au dat afara profesori si invatatori de o calitate demostrata, si au adus cativa profesori de pe bancile unor scoli. Nici macar alea serioase. Si asta acuma inainte de inceperea anului. Ca parinte esti dezarmat in fata infantilismului psdist. Pentru niste bani amarati nenorocesti viata atator copii.