Noutati :

Scandal la ISJ Timis: 51 de unitati de invatamant au fost desfiintate in Timis in ultimii trei ani. 23 au fost inchise abuziv, spune Cornel Petroman, inspector general

29 ianuarie, 2013 - 12:00 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

UPDATE: Marin Popescu, fostul inspector scolar general din Timis din ultimii ani, a spus ca nu doreste sa comenteze afirmatiile facute de actualul inspector general, Cornel Petroman, dar a facut cateva precizari.

Predarea simultana, din perspectiva calitatii actului educational, nu este nici eficienta, nici de calitate. Perspectiva finantarii per elev a dus la situatia inchiderii unor scoli. Dar asta nu inseamna ca elevii nu beneficiaza de toate conditiile pentru un invatamant de calitate. Eu consider ca nu trebuie sa aratam cu degetul spre ce s-a intamplat, ci sa ne concentram spre ce este de facut. Comasarile si desfiintarile de scoli n-au inceput de 2-3 ani, ci de la sfarsitul anilor ’90”, a spus Marin Popescu.

El a adaugat faptul ca deciziile luate au fost corelate cu cele de la nivel national, din perspectiva finantarii per elev.

Interesul comunitatii este mai important decat interesele minuscule ale unor anumite persoane”, a precizat fostul inspector scolar general.

__________________________________________________________________
TIMISOARA. 23 de scoli au fost defiintate fara rost in ultimii 3 ani in judetul Timis, sustine Cornel Petroman, managerul invatamantului din judet. El acuza fosta conducere a ISJ ca a inchis scoli „in mod abuziv”.

23 din cele 51 de unitati scolare din Timis desfiintate in ultimii 3 ani au fost inchise abuziv. Nu ma feresc sa folosesc acest cuvant! Acestea aveau conditiile minine pentru a functiona, numarul de elevi necesar pentru predare simultana si nu era nevoie de inchiderea lor. Acum, la Temeresti, satenii cer reinfiintarea scolii, avem peste 20 de cereri de acolo”, sustine Cornel Petroman, inspector scolar general.

El adauga faptul ca numarul de posturi didactice aferent a fost pierdut de Timis, iar Ministerul Educatiei Nationale a cerut inspectoratelor scolare ca in planul de invatamant pe anul viitor sa nu creasca numarul de norme didactice, iar vinovatii trebuie cautati in fosta conducere a ISJ Timis, care a aprobat inchiderea scolilor.

Reinfiintarea acestor 23 de scoli este sortita esecului. Vorbim de unitati de invatamant din mediul rural, unde costurile de transport scolar sunt cel putin la fel de mari ca si cele ale mentinerii lor deschide. In plus, de-a lungul timpului am observat ca elevii care fac naveta din localitatea de domiciliu in centrul de comuna sunt afectati de acest lucru, se tezesc cu o ora mai devreme, ajung acasa cu o ora mai tarziu decat ceilalti, familia lor este afectata de acest lucru… Deci nici din acest punct de vedere nu se explica desfiintarea scolilor”, spune Petroman.

In judetul Timis functioneaza 200 de unitati de invatamant cu personalitate juridica, 416 structuri, 3 Cluburi si 2 Palate ale Copiilor.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, fostul inspector scolar general Marin Popescu nu a putut fi contactat pentru a oferi o reactie la cele sustinute de Cornel Petroman.

Vom reveni!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...