Noutati :

Scandal la caminul Colegiului Miu din Timisoara! Elevii si studentii, nemultumiti ca vor fi mutati din internat, pregatesc o greva. In locul lor, Primaria Timisoara aduce bolnavii de la Oncologie

18 octombrie, 2012 - 02:10 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevii si studentii cazati in caminul Colegiului Tehnic Miu din Timisoara nu sunt de acord cu mutarea in alt loc si au pregatit chiar o greva. Ei sustin ca preturile sunt prea mari acolo unde urmeaza sa fie transferati!

Concret, reprezentantii Primariei Timisoara au spus ca vor muta bolnavii de la Clinica de Oncologie in internatul Colegiului Tehnic I.I.C. Bratianu, fostul Miu, iar elevii si studentii cazati acolo urmeaza sa fie dusi in alte camine.

CITESTE SI: Clinica de Oncologie din Timisoara se va muta intr-un fost internat. Vezi unde!

Elevii sunt revoltati pentru ca, spun ei, vor plati mult mai mult cazarea si masa la caminul, respectiv cantina, Colegiului Tehnic H. Coanda, unde vor fi mutati majoritatea. Studentii, pe de alta parte, sustin chiar ca nu se vor gasi locuri si pentru ei si ca risca sa ramana pe drumuri.

Am vazut un anunt pe tabla de la intrarea in camin, ca de la 1 noiembrie caminul va fi inchis. Noua nu ne-a spus nimeni unde mergem si ce facem. Nu inteleg de ce nu putem ramane macar peste iarna aici. Plus ca vom plati mult mai mult la Coanda pe luna“, ne-a spus o eleva de clasa a XII-a care sta in caminul Miu de pe str.Victor Babes.

De o saptamana ni se tot spune ca in 2-3 zile ne mutam la Poli, in camin. Dar nimic pana acum. Ce facem daca nu se rezolva situatia pana la 1 noiembrie? Ajungem in strada?“, intreaba neincrezator Marius Mihailoiu, un student de 23 de ani, al Universitatii de Vest din Timisoara.

Reprezentantii celor doua colegii tehnice explica faptul ca locuri sunt pentru toata lumea, iar decizia luata de autoritati nu necesita un efort suplimentar foarte mare din partea elevilor.

Mutarea elevilor nostri din caminul Miu intr-un camin al Colegiului H. Coanda se va face saptamana viitoare, dupa ce punem la punct toate detaliile cu reprezentantii Colegiului Coanda. Dicizia mutarii nu ne apartine, a fost luata, din cate am inteles, in Consiliul Local si a fost aprobata de consiliul de Administratie al Colegiului I.I. C. Bratianu. Cladirea caminului nu ne apartine decat partial, o buna parte din ea apartine Ministerului Sanatatii. Noi avem 28 de elevi care vor fi mutati, de studenti, sincer, nu stiu ce sa va spun. In acest moment, cazarea este de 20 de lei pe luna per elev, iar masa, la cantina costa 9 lei/pranz“, precizeaza Sanda Zghimbea, director adjunct in cadrul Colegiului Tehnic I.I. C. Bratianu.

Directorul Colegiului H. Coanda, Constantin Rotariu, mentioneaza ca unitatea de invatamant poate caza cateva zeci de elevi, fara a ridica probleme de spatiu. „Cazarea, pe luna, inseamna 35 de lei per elev, iar abonamentul la cantina costa 14 lei pe zi, trei mese“, explica directorul Rotariu.

Am hotarat sa iau legatura cu dumneavoastra, deoarece suntem disperate ca vom ramane pe strada si nimeni nu doreste sa ne asculte, sa stea de vorba cu noi sau sa ne ofere un loc in care sa locuim macar pana trece iarna. In data de 10.10.2012 ne-au anuntat ca la sfarsitul lunii vom fi evacuati. Din pacate, nimeni din acest camin nu isi permite sa stea in chirie. Pana in momentul de fata nimeni nu si-a gasit unde sa stea, ni s-au oferit doar promisiuni si nimeni nu a mai luat legatura cu noi. Mentionez ca din banii nostri s-au pus termopane, s-au renovat camerele. Nu e normal ca in 2 saptamani sa ne evacueze. In acest camin suntem 100 de cazati, printre care studeti, elevi“, spune Mirela Loredana, o studenta cazata la caminul Miu.

Ne-am hotarat ca toti cazatii din camin sa facem greva vineri in data 19.10.2012, la ora 11. Speram ca apelul nostru de disperare sa fie luat in considerare“, adauga aceasta.

Directoarea Sanda Zghimbea recunoaste factul ca banii primiti de unitatea de invatamant pentru chirie, de la studenti si elevi, au fost folositi pentru dotarea cu mobilier a caminului. „Din banii de pe cazare am achizitionat paturi, usi, geamuri termopan si altele. Va dati seama ca si pentru noi a fost un avantaj faptul ca am avut acesti tineri cazati“, spune aceasta.

In ceea ce-i priveste pe studenti, rectorul Universitatii Politehnica, Viorel Serban a precizat: „Am avut o discutie cu domnul primar referitar la capacitatea de cazare a studentilor din caminul Miu in caminele UPT. Noi putem sa-i primim. Cand am facut evaluarea, erau suficiente locuri pentru acestia“.

Todor Rafael, student masterand in anul I la Asistenta Sociala la Universitatea de Vest, care locuieste in internatul Colegiului Miu,  sustine ca a fost la administratia Universitatii Politehnica, la Serviciu Cazare si raspunsul pe care l-a primit a fost ca nu se stie nimic despre cazarea lor in caminele UPT.

Va rog sa ne credeti. Nu a venit nimeni sa ne spuna ce se va intampla. Suntem studenti, elevi si alti tineri care urmeaza cursurile postliceale. Daca pe elevi ii cazeaza, da? noua, la studenti, ne gasesc un loc, da? cu cei de la postliceala cum fac? Pentru ei nu s-a gasit loc nici la internat la Coanda, nici la caminele Poli, ca ei si lucreaza si merg la scoala. Si atunci, cum sa ne dai afara in prag de iarna, sa ne anunti cu doua saptamani si nu din timp, sa ne putem pregati?“, intreaba revoltat tanarul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...