Opinia Timisoarei

Scandal in zona Soarelui! Primaria Timisoara continua ‘masacrul ecologic’ si taie copaci sanatosi sa faca locuri de parcare. La ordinul lui Robu, spun timisorenii

TIMISOARA. „Avem nevoie si de aer, nu doar de betoane si locuri de parcare”, se revolta timisorenii care locuiesc in zona Soarelui. Oamenii sunt pur si simplu indignati de faptul ca Primaria continua ‘masacrul ecologic’ si a pus muncitorii care amenajeaza zona sa taie arborii sanatosi, doar pentru a amenaja locuri de parcare.

Si este vorba de pomi tineri, de 25 de ani, nu de copaci batrani care pot deveni un pericol pentru trecatori. Se intampla pe Aleea Azurului din Timisoara, unde primarul Nicolae Robu vrea sa amenajeze locuri de parcare.

„Ieri, 19 noiembrie, au inceput sa taie pomii de pe Aleea Azurului din Timisoara – deja sunt taiati 3. Am intalnit pe strada echipa care hotara ce pomi se pastreaza si care nu. Din pacate, am observat ca foarte multi urmeaza sa fie taiati. Sunt pomi care au 25 de ani, dau aer, fac umbra si schimba in bine aspectul blocurilor de beton din zona. Ma ingrijoreaza sa vad ca din 11 pomi care sunt in fata blocului in care locuiesc, 5 urmeaza sa fie taiati. Din pacate, simt ca acest lucru se face doar ca sa se obtina cat mai multe locuri de parcare. Nu acesta trebuie sa fie criteriul pe care se hotareste taierea pomilor. Am cerut sa mi se arate planul pentru aceste lucrari si daca a fost avizat de Agentia de Mediu. Nu am primit raspuns la acesta cerere”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Elena Doandes, o timisoreanca ce locuieste pe strada Azurului.

Miercuri dimineata, timisoreanca a decis chiar sa nu se duca la serviciu si sa stea efectiv sa pazeasca copacii.

„Muncitorii sunt aici si vor sa se apuce de taiat, vor sa taie 3 nuci. Firma Trade Comia se ocupa de taieri, ei spun ca fac doar ce zice Primaria, cei din Primarie sunt evazivi, Protectia Mediului ma trimite la Primarie. Am primit asigurari ca o sa taie 3 pomi, deja sunt taiati 4 de pe strada si urmeaza sa mai taie inca 4, cel putin. Eu stiu de un castan si de 3 nuci, sunt evazivi. Reprezentantii firmei ma trimit la Primarie. Am vorbit inclusiv cu domnul Bere, care ma trimite la domnul primar, ca domnul primar hotaraste. Mi se pare scandalos. Eu stau aici de dimineata, nu m-am dus la lucru. Au amanat taierea pentru ca sunt eu aici si au coborat si alti vecini, urmeaza sa betoneze tot si sa faca parcari”, a mai spus Elena Doandes pentru opiniatimisoarei.ro.

Femeia spune ca a fost si la sedinta publica la care s-a discutat reabilitarea zonei, unde a primit asigurari ca se vor taia doar 3-4 copaci. Numarul lor a crescut insa.

„Cei care locuim pe Aleea Azurului nr. 17-19 ne dorim sa se pastreze cat mai multi pomi. Sunt convinsa ca se pot face lucrari de reabilitare in Zona Soarelui in asa fel incat sa se pastreze cat mai multi pomi. Avem nevoie si de aer, nu doar de betoane si locuri de parcare”, adauga Elena Doandes, care a cerut si ajutorul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, sa opreasca taierea abuziva a copacilor.

O alta timisoreanca ce locuieste in zona este de aceeasi parere. Nu i se pare normal sa fie taiati copaci pentru a se amenaja locuri de parcare.

„Au inceput sa fie taiati copacii fara a fi instiintati cetatenii cu privire la aceasta actiune. La discutia cu domnul Robu s-a stabilit ca vor fi taiati maxim 3 copaci, in vederea crearii de locuri de parcare. Cu toate acestea, numarul acesta a fost deja depasit, urmand ca in zilele urmatoare sa fie taiati mai multi. Suntem mai multi cetateni revoltati”, ne-a spus si Diana Pop, oa alta timisoreanca ce locuieste pe Azurului.

Primarul are o explicatie pentru situatia din cartierul Soarelui.

Pe Azurului, radacinile copacilor sunt crescute pe retelele de termoficare. Apoi sunt retele de telefonie, de electricitate sub pomi pe Azurului, de aceea trebuie sa intervenim. Iar in ceea ce priveste copacii din Timisoara, unii sunt putrezi. Le-a expirat durata de viata„, a spus primarul Nicolae Robu.

Va reamintim, o multime de timisoreni si-au exprimat nemultumirea atunci cand, la reamenajarea Pietei Balcescu, reprezentantii primariei, la cererea lui Nicolae Robu, au taiat toti copacii din intersectie.

CITESTE SI: De ce au fost taiati copacii din Piata Balcescu? Explica primarul Nicolae Robu care s-a speriat de o scorbura. Iar pentru Coloana Fidelitatii, ‘vom face un exercitiu de imaginatie’

CITESTE SI: Nicolae Robu: Noi nu trebuie sa o luam razna! Nu putem fi subordonati nici pomilor, nici cainilor, nici ciorilor

CITESTE SI: Peisagistii timisoreni acuza un masacru ecologic: Primaria Timisoara a incalcat legea prin taierea copacilor din Piata Balcescu

 

Exit mobile version