Noutati :

Scandal in Primaria Timisoara si in USL Timis? Nicolae Robu vrea sa scape de vicele Traian Stoia si cere PSD sa ii retraga sprijinul politic: Nu fratii Cristescu conduc Primaria!

7 noiembrie, 2013 - 01:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
24

TIMISOARA. Declaratie incendiara a lui Nicolae Robu! Primarul Timisoarei vrea sa scape de adjunctul sau Traian Stoia. Nicolae Robu a cerut public colegilor de alianta de la PSD sa ii retraga sprijinul politic viceprimarului.

Astazi am hotarat ca nu mai pot continua colaborarea cu domnul viceprimar Traian Stoia. Asta inseamna ca eu solicit PSD sa ii ridice sprijinul politic si sa desemneze un alt candidat la functia de viceprimar al municipiului Timisoara„, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu sustine ca Traian Stoia „a refuzat in mod sistematic sa isi faca treaba si a tinut conferinte de presa cu subiecte de scandal”.

„Stoia are atributii clare. O fi Marius Cristescu seful lui, dar e la Bega Grup. La Primaria Timisoara seful lui e Nicolae Robu”, a declarat primarul Timisoarei.

„Daca PSD refuza sa ii retraga sprijinul politic, ii vom schimba atributiile”, a mai spus Nicolae Robu.

Supararea lui Nicolae Robu e legata de campania inceputa de viceprimarul Traian Stoia pentru imbunatatirea aspectului cladirilor istorice ale orasului.
Primarul sustine ca vicele s-a amestecat in zona spitalelor si scolilor, iar acestea nu intra in responsabilitatile sale.

De cladirile monument, respectiv de cladirile din zonele protejate, se ocupa 3 comisii pe care le-am numit recent. Fiecare comisie e condusa de catre o persoana care raspunde. Domnul Stoia nu are ce cauta la cladirile din zona scolara, respectiv medicala, spre exemplu, sau culturala, care sunt in jurisdictia viceprimarului Dan Diaconu… Domnul Stoia are in jurisdictie Directia Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse, altele decat scolare, medicale, sportive si culturale si altele decat cladirile si terenurile private ale cetatenilor. … Dupa ce am emis dispozitiile primarului, in care am pus pe hartie aceste lucruri, care erau oricum instituite,  azi a continuat sa se comporte sfidand toate aceste dispozitii si afirmand, inclusiv in scris, ca dansul face bine ceea ce face si oricum va face ceea ce vrea. Or, o fi Marius Cristescu seful lui, dar la Bega Grup. Primaria Municipiului Timisoara este condusă de Nicolae Robu si cata vreme va fi condusa de Nicolae Robu,  sef acolo este Nicolae Robu. Nu este Marius Cristescu”, a spus Nicolae Robu.

Robu: Cristescu a fost sponsor USL, dar sa fie clar, eu sunt independent

Intrebat ce se va intampla cu alianta USL la nivelul Timisoarei, Nicolae Robu  a spus ca nu crede ca aceasta decizie a sa de a scapa de Traian Stoia va afecta colaborarea PNL cu PSD.

Nu am niciun temei sa fiu nemultumit de PSD. Nu cred ca afecteaza USL pentru ca USL nu inseamna o persoana. Primaria Timisoara nu poate fi condusa din afara primariei. Cristescu a fost sponsor USL, dar, sa fie clar, eu sunt independent„, a tinut sa precizeze primarul Nicolae Robu.

Cristescu nu a fost principalul sponsor al campaniei, e o legenda urbana„, a adaugat Nicolae Robu.

Intrebat cine a fost totusi sponsorul principal, daca tot sustine asta, Nicolae Robu si-a dat seama ca i-a iesit porumbelul si s-a eschivat. ” Nu exista un sponsor principal, au fost mai multi, puteti vedea in Monitorul Oficial„, a spus Robu.

Prrimarul a atras atentia ca la sedinta in plen a Consiliului Local Timisoara din 19 noiembrie asteapta de la PSD o propunere in locul viceprimarului Traian Stoia.

Traian Stoia: El trebuie sa fie unicul, singurul si atotstiutorul!

Viceprimarul Traian Stoia este socat de reactia primarului Nicolae Robu. Edilul crede ca incercarea lui de a recupera cladirile istorice retrocedate de Primaria Timisoara a atras atentia asupra lui, iar primarul Timisoarei nu mai este „unicul, singurul si atotstiutorul„.

„E dreptul dansului, numai trebuie sa zica si de ce. Care subiecte de scandal? Asta voi puteti face evaluare, daca considerati ca alea is de scandal. Din moment ce ceea ce face comisia asta, care lucreaza si sambata si duminica, mi-o creat o prea mare notorietate mie si el trebuie sa fie unicul, singurul si atotstiutorul. Dar faptul ca mai vrea sa faca inca 2 comisii care sa se suprapuna ca activitati vrea sa omoare chestia asta. Eu i-am solicitat anumite chestii pentru a-mi putea rezolva problemele. I-am atras atentia ca in conditiile in care nu se pot indeplini toate astea o sa incercam sa primim sprijin din alte parti. Ca el vrea sa retraga sprijinul, e problema lui. Comisia a obtinut o cladire si mai sunt vreo 20 in lucru. De ce nu-i place chestia asta? Ma gandesc ca ar fi pueril sa credem ca nu-i place pentru ca o sa recuperam niste bani la primarie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro viceprimarul Traian Stoia.

Edilul social democrat crede ca primarul liberal este influentat de „binevoitori”. Mai mult, Nicolae Robu i-a reprosat ca fratii Cristescu ar conduce Primaria Timisoara. Stoia este de parere ca Robu este izolat de realitate.

„Probabil ca nu-i place ce face comisia din alte motive, pe care i le sufla binevoitorii care il inconjoara si care il izoleaza de realitate. Am vorbit acum o ora cu el, mi-a spus numai ca nu conduc fratii Cristescu Primaria si atata tot”, a conchis Stoia pentru opiniatimisoarei.ro.

Titu Bojin: Deocamdata, PSD face ce hotaraste PSD! Nu putem retrage asa sprijinul unui coleg de partid, ca ne-o cere oricine!

„Deocamdata, PSD face ce hotaraste PSD. Am aflat si eu ca domnul primar a cerut retragerea sprijinului politic. Eu am avut o discutie cu el, l-am rugat sa aiba rabdare, sa se linisteasca, sa gaseasca solutiile ca sa poata sa colaboreze, sa lucreze cu domnul viceprimar Stoia. O sa discutam in cadrul organizatiei Timisoara cu biroul municipal si cu colegii care sunt consilieri. O sa ma edific si eu despre ce este vorba si vom lua hotararea la nivelul PSD. Ne vom intalni si intr-o sedinta USL-ista, nu putem retrage asa sprijinul unui coleg de partid, ca ne-o cere oricine. Sigur ca imi doresc sa fie o colaborare si o coeziune in activitatea Primariei, inclusiv a viceprimarului si a primarului si sa se poata intelege conform regulamentului primariei si conform legii. Trebuie sa vedem, is dispozitii care sunt in conformitate cu legea si cu obligatiile si sarcinile care le are ca viceprimar? Sunt neascultari din punct de vedere personal? Asta e deja o relatie interpersonala, nu e pe linie de partid”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Titu Bojin, presedintele PSD Timis si seful CJT, lider de alianta in judet alaturi de Nicolae Robu.

Intrebat daca a avut divergente cu Traian Stoia pana acum, Bojin ne-a marturisit ca nu a avut nicio experienta negativa.

„Eu n-am avut nicio experienta negativa cu domnul Stoia, tocmai de asta am spus ca nu putem sa ne aliniem la ce zice domnul Robu. Putem sa vedem care sunt animozitatile. Am inteles ce a solicitat domnul Robu si trebuie sa vedem noi ce masuri vom lua”, a mai spus Bojin.

Daca ar fi acest scandal o problema pentru USL?

„Nu cred ca se pune problema, stiti ca USL in Timis functioneaza, cred ca mai mult e o relatie interpersonala intre domnul Robu si domnul Stoia, probabil depasirea unor atributii intr-o parte sau in celalata. Si eu am un coleg din PNL la Consiliul Judetean. Va trebui sa analizam unde exista nevinovatia. Poate este o neintelegere intre domnul Robu si domnul Stoia. Deocamdata nu as discuta despre retragerea sprijinului, in momentul in care vom decide in cadrul partidului masurile, le vom comunica”, a conchis Titu Bojin pentru opiniatimisoarei.ro.

Sorin Grindeanu, presedinte PSD Timisoara, fost viceprimar: Nu stiu ce probleme de rabufnire are domnul primar. E o incalcare a modului de lucru in USL

„Pentru mine este o surpriza, ma surprinde declaratia domnului primar, mai ales ca in mod normal lucrurile astea trebuiau discutate initial in cadrul USL Timis, sa incercam sa le rezolvam. Nu am avut pana acum niciun fel de semnal ca ar fi probleme, nu stiu ce probleme de rabufnire are domnul primar, chiar nu pot sa-mi dau seama. Oricum, e o incalcare a modului de lucru normal in cadrul USL. Dezaprob total modul acesta de lucru, faptul ca intai se iese in presa si dupa aceea se poarta discutii. Cert este ca pana acum nu am auzit de nemultumiri in ceea ce priveste modul in care se lucreaza la Primarie”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timisoarei si seful organizatiei PSD Timisoara.

Intrebat daca se ia in calcul retragerea sprijinului politic pentru Traian Stoia, Grindeanu a spus ca nu are ce sa-i reproseze edilului social democrat.

„Asa pot sa cer si eu, sa ies acum si sa zic, fara fundament, ca nu mai vreau sa fie Marian Vasile vicepresedinte la CJT, fiindca si-asa e mai mult plecat, sa ies direct in presa. Nu sunt de acord cu asa ceva, cu modul asta de lucru. Din moment ce eu nu stiu ce l-a determinat pe domnul primar sa faca declaratiile astea… in mod cert noi nu avem pana acum ce sa-i reprosam viceprimarului Stoia”, a conchis Sorin Grindeanu pentru opiniatimisoarei.ro.

Vicepresedintele PSD pe zona de vest a tarii, Ion Mocioalca, isi doreste ca acest „conflict” intre Robu si Stoia sa fie aplanat la masa negocierilor si condsidera ca primarul Timisoarei s-a grabit sa faca publica cererea sa de retragere a sprijinului politic al viceprimarului.

Imi pare rau ca dl Robu nu a dat dovada de putintica rabdare ca in piesa cu nenea Iancu, eu am avut o discutie in dimineata asta cu dumnealui in care l-am rugat ca aceste probleme care nu sunt unice in Romania, in fctionarea unei aliante mari cum este USL sa fie intai discutate cu cei impricinati intr-o sedinta USL. Dumnealui a zis ca USL nu va avea de suferit, ca tinteste o persoana anume si nu mi se pare corect, pentru ca eu trebuie sa il apar ca e colegul meu de partid. Cand iei o decizie trebuie sa asculti ambele parti, cu topt respectul fata de dl primar, noi nu putem fi de acord cu o astfel de procedura ca un partid sa ne spuna pe cine sa punem in functie. Chiar in momente delicate, cand USL era la inceput, noi am fost alaturi de colegii din PNL si am dat dovada de o mobilizare exemplara, ca toti candidatii sa isi castige functiile la care aspirau. Sper ca aceasta discutie cu dl primar sa aiba finalitate si sa stam la aceeasi masa, saptamana viitoare, si sa discutam si chiar sa rezolvam acest diferent„, a spus Mocioalca, pentru opiniatimisoarei.ro

Intrebat daca solicitarea primarului Nicolae Robu poate afecta alianta, Mocioalca a subliniat ca USL nu poate fi afectata.

Nu poate afecta USL. Vreau sa vad atributiile care i s-au dat domnului Stoia, felul in care si-a indeplinit sarcinile. Eu cred in intelepciunea USL si a domnului Robu„, a conchis Mocioalca.

Presedintele executiv al PSD Timis, Adam Craciunescu a reactionat si el, prin intermediul unui comunicat de presa, la scandalul dintre primarul liberal Nicolae Robu si vicele PSD, Traian Stoia.

Redam mai jos textul comunicatului:

<Impreuna pentru Timisoara> nu se poate traduce in <EU conduc Timisoara>, asa cum reiese din atitudinea de astazi a primarului Nicolae Robu ! Timisoara are, ca orice alta entitate administrativa din România, un Consiliu Local si un Primar care, impreuna, functioneaza ca autoritati ale administratiei publice locale si rezolva treburile publice din comune, orase si municipii, in conditiile legii. Majoritatea in Consiliul Local Timisoara este USL, asa cum este si Nicolae Robu, primar USL. Astazi, domnia sa a demonstrat insa altceva. Conform protocolului aliantei, dl. Robu trebuia sa convoace o intâlnire in care sa-si exprime punctele de vedere fata de viceprimarul Traian Stoia, nu sa iasa public si sa faca declaratii razboinice care sa pericliteze functionarea uniunii.

Din moment ce a decis sa incalce protocolul USL, sunt nevoit sa-i amintesc d-lui Robu ca a ajuns primarul Timisoarei cu sprijinul USL, care inseamna PSD + PNL + PC. Consider ca PSD a avut un rol esential in campania electorala pentru primarie si a adus in alianta plus valoare substantiala care a influentat rezultatul final al votului.  PSD a manifestat permanent un grad de toleranta ridicata fata de actiunile d-lui Robu chiar si atunci când impartirea atributiilor viceprimarilor a fost facuta discretionar, iar dl. primar nu a discutat cu nimeni modul de delegare a activitatilor din Primarie. La acel moment, in februarie 2013, PSD a decis sa respecte decizia primarului chiar daca nu a fost de acord cu ea, din ratiuni de echilibru in alianta.

Legat de conflictul iremediabil pe care il invoca primarul Timisoarei in relatia cu viceprimarul PSD, constat cu surprindere ca dl. Nicolae Robu a devenit brusc nemultumit de activitatea lui Traian Stoia, pe care l-a receptat inca dinainte de numirea oficiala ca pe un om cu forta de munca, un om harnic. Este descurajator faptul ca nemultumirea d-lui Robu vine dupa ce Traian Stoia a scos la iveala nereguli majore legate de modul in care Primaria a pierdut in ultimii ani zeci de imobile cu valoare istorica, fapt ce prejudiciaza grav si substantial patrimoniul orasului, dar si dupa ce a pornit campania impotriva celor care incalca legea monumentelor. Eficienta actiunilor viceprimarului PSD pare sa fie principalul motiv al „deranjului” domnului Robu, situatie cu care nu putem fi de acord sub nici o forma„.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 24comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Sa vedeti ce-i retrage PSD ul sprijinul primarului, dupa 12 noiembrie, in cazul declararii lui incompatibil de catre Inalta Curte. A doua zi prefectul PSD il suspenda, indiferent ce scrie in decizia si motivatia hotararii judecatoresti definitive.

  • Vreau să-i pun în vedere că vinovat de acest incident este doar dl.Primar, și o spun cu sinceritate, îl vom susține noi cei de la PSD Timișoara, în cazul în care dl. primar nu îi place mutra cuiva din PSD îl rugăm chiar pe dl. primar să-și dea demisia pentru că nu știe să administreze Palatul Administrativ Local, și mai fac o mențiune cu privire la atribuțiile dl.Viceprimar Traian STOIA chiar și-a îndeplinit atribuțiile față de municipalitate pentru că a descoperit bunurile patrimoniul Statului fiind Primăria Timișoara, din câte am observat dl. primar este supărat pe Vice. pentru că scoate mult adevărul la vedere ca noi toți cetățenii să aflăm adevărul ce se întâmplă în această Timișoara.
   Noi cei de la PSD Timișoara vom fii solidari cu dl. Viceprimar Traian STOIA.

   • Primarul nu are nevoie de sprijinul nimanui pentru ca si pana acuma nu a a vut nevoie, bani de la stat nu s-au mai primit si cei de la psd mint intruna

  • A venit timpul sa plateasca acest om pentru toate ilegalitatile ce le-a facut si el zice primarului ca a facut lucruri bune :))

   • Stoia i acopera pe fratii cristescu ascunzand neregulile facute d eei prin ate tampenii pe care le face el sa nu mai vada umea ce aduna ei la impartia lor 🙂

  • Toata lumea sare la primar, dar cand se fura toata lumea tace :))

  • Psd-isti fura mai mult ca alte partide din alte tari care sunt la putere si tot ei tipa ca sunt nedreptatiti ca si tiganii :))

  • ESte o porcarie ce se intampla aici, de ce primarul sa sufere pentru prostiile altora?

  • Toata luatatea mea sare acuma sa dea in primar, dar ei cand fac atatea lucruri fara sa anunte alianta nu sunt probleme :)) papagalilor

   • tare ce se intampla aici, tu dai in om si tot el este de vina. Forta Robu bravo

  • Primarul singur impotriva PSD ,greu ,sigur are dumnealui motive destul de intemeiate pentru actiunile astea, nasol de rromi, dar mai nasol de noi!!!

  • Era si timpul sa se faca ceva in privinta coruptiei din oras.. si sunt sigura ca asta e doar inceputul.

  • Credeti ca lumea va sta cu mainile in san cand va observa ce nenorociri fac cei din psd?

  • Vai samar de psd-isti, la inceput era totul bine frumos cu pnl-istii, acum numai ii ataca si mint intr-un…sa va fie rusine ca nu stiti ce inseamna aia o alianta! 😉

 2. Asa sa fie !

 3. domnule Primar, la Primarie sef este cetateanul orasului, nu un personaj efemer, chiar si ales.

  • PERFECT ADEVARAT! NUMAI CA FUNCTIA INTRETINE ORGANUL! ORGANUL SE ZBATE SI VREA SA SE SIMTA LIBER! ORICUM NU ESTE VORBA DE PERFORMANTA.

 4. Sugerez USLului sa-i cloneze pe toti cimpanzeii de tip Robu, sa nu se piarda tulpina ! Ca ar progresa Romania cu un parlament de 500 de Robi, un guvern kkrai si Ponti !

 5. Vai de capul nostru,astia in loc sa vada mizeria din oras se cearta.Asa este,unul este omul lui Cristescu si celalat este bolnav

 6. Ce penibil e Grindeanu:))
  Mai putin si plange, ca pe el nu il baga nimeni in seama…
  De ce nu se duce la tata’ Oprea, sa il parasca pe Robu??
  PSD-isti au fost cei mai mari hoti, sunt cei mai mari hoti si vor ramane cei mai mari hoti:)

 7. Tu iti dai seama ce a ajuns lumea asta??? postacii psd-aci isi injura din sediu fratii liberali…ce aiurea:)))))

 8. Daca este adevarat ca in spatele supararii primarului sta faptul ca mafia imobiliara tiganeasca incepe sa-o incaseze, e tragic!!!!! Daca se confirma ca tiganii il influenteaza pe primar, atunci sper sa fim mai destepti decat in cazul lui Ciuhandu si s-al dam jos dupa primul mandate!

  • dai tu gios pi tactu si pa mumata bey muere.
   ciai mah fa cu noi tigani ca am adus la romania bani multz din Jermania unde am lucratara zi si noapte nu ca voi puturosi da rumani care toata ziu betz si mancatz.
   dasto mui

 9. Zii lingurar cum te cheama, sa sesizäm Fiscul in Germania si poate si politia, proxenetism, droguri si evaziune fiscala ar fii numai unele informatii interesante … asa ca nu tine povestea cu „lucrul” ca nu am intilnit rom care muncea in agricultura la cules de castraveti….