Noutati :

Scandal in plenul Consiliului Local. Primaria Timisoara vrea sa faca un parc pe un teren pentru care plateste peste 2 milioane de euro

28 martie, 2020 - 10:10 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. A fost scandal in sedinta de Consiliu Local ce a avut loc vineri, la Timisoara, online, pentru ca Primaria vrea sa plateasca aproximativ 2 milioane de euro pentru exproprierea unui teren pe care apoi sa amenajeze un parc.

CITESTE SI: S-a facut primul test de functionare pentru ventilatorul mecanic creat la Timisoara cu ajutorul unei imprimante 3D. Va fi oferit gratuit spitalelor. Video 

Conform proiectului, valoarea totala a investitiei este de aproximativ 15 milioane de lei, din care peste 11 milioane sunt alocati doar pentru exproprierea terenului.

„Nu am niciun fel de problema cu cresterea suprafetei spatiilor verzi. Problema e cu valorile prezentate de achizitie pentru acel teren. Plata a 2 milioane de euro pentru un teren ca sa facem un parc de un hectar nu mi se pare potrivita. Se pot gasi alte variante, schimb de teren. Pana la urma noi cumparam un teren verde. Eu cu asta am o problema”, a spus consilierul independent Adrian Orza.

Replica a venit imediat de la viceprimarul Timisoarei, sustinut de edilul sef.

„Suntem in aceasta situatie de a face exproprieri pentru ca, la un moment dat, in vremea unei anumite administratii, in care ocupati functia de viceprimar, parcul din Lipovei a fost retrocedat prin hotarare de instanta si, ca atare, nu il mai avem. Este motivul pentru care trebuie sa actionam asa, acolo, in Lipovei. Nu putem sa ne uitam doar dupa preturile terenurilor, ci trebuie sa dam oamenilor un parc acolo unde au nevoie de el”, a spus Dan Diaconu.

„Este vorba despre un teren pe care putem sa facem ceva pentru un cartier mare, care nu are niciun spatiu verde. Facem expropriere, pentru ca acolo exista o lege foarte clara care stabileste pretul. Prin urmare, legea tine seama de categoria terenului. Noi transformam terenuri construibile in spatii verzi. Nu putem sa facem schimb de terenuri. Ce sa fac? Sa dau eu un teren, unde? Si cat? Pentru ce? Asta e procedura stabilita de lege. Noi consideram ca a face parcuri e o prioritate. Si noi trecem la fapte. Vrem sa lasam in urma noastra un complex sportiv si de agrement frumos pentru zeci de mii de oameni cati locuiesc in acea zona”, a completat primarul Nicolae Robu.

Practic, in zona Lipovei, pe strada Verde, urmeaza sa fie construit unul dintre complexurile de agrement de cartier, cu bazin acoperit si mai multe terenuri de sport. Iar autoritatile vor ca in vecinatatea lui sa amenajeze acest parc. Terenul nu este insa al Primariei, si abia acum urmeaza ca acesta sa fie expropriat.

Odata ce va ajunge in proprietatea primariei, pe spatiul viran de pe strada Verde se va construi un parc cu peste 10.000 de metri de gazon si aproape 700 de metri de alei, vor fi montate 17 banci si 17 cosuri de gunoi, va fi realizata o fantana si vor fi plantati arbori si plante perene.

In final, dupa minute bune de discutii in contradictoriu, proiectul privind „Exproprierea si amenajarea spatiului verde de pe strada Verde” a primit aviz pozitiv din partea alesilor locali.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Indivizii aceștia trăiesc pe,alta planeta , intr un univers paralel , în zona crepusculară ? Bai este pandemie in lumea asta reală , lăsați parcurile pentru perioada de după, acum prioritatea este cumpararea de aparatura medicală, pe care nu a ti cumpărat o de 30 de ani , la fel ca spitalul de pe torontalului , la fel cu fintinile , pavajele , etc etc etc , lumea noastra se prabuseste si voi discutati acum de parcuri .

  2. Acest primar doar combinații are în cap. E paralel cu reitatea. La câte infarcturi a suferit, nu e de mirare. Trist e ca se fură ca în condru, prin exproprieri și falși proprietari făcuți peste noapte, după modelul țiganilor.

  3. Pentru oamenii astia ,viata oamenilor din comunitate nu costa nici doi bani!
    Din nou suntem printre ultimii din tara. Aproape toate orasele mari fac dizinfectii pe strazi, la noi nu am auzit nimic. Nu am auzit sa se preocupe cineva sa mareasca numarul de locuri ,pentru cazuri mai grave, din spitale.
    Daca gresesc va rog sa mi spuneti!

  4. Avem un spital municipal construit de peste douazeci de ani, fara a fi finalizata constructia nici in anul 2020, rezulta ca toate autoritatile locale de pana acum nu ii intereseaza viata si starea de sanatate a oamenilor, motiv pentru care cred ca este nevoie de o alta abordare a problemelor cu care se confrunta locuitorii urbei si bineinteles ca este nevoie urgenta de o alta echipa.