Scandal in Opozitie: La sedintele PSD nu ma duc, pentru ca nu sunt comunist, spune Antonescu

Liderul PNL Crin Antonescu a raspuns, luni, invitatiei ironice adresata de Adrian Nastase la o sedinta a conducerii PSD, aratand ca nu merge "pentru ca nu e comunist", si a explicat ca faptul ca PNL si PSD au unele obiective comune, nu inseamna ca "stergem toata istoria cu buretele". "Eu, la BPN al PSD nu ma duc, pentru ca nu sunt comunist, nu vreau sa fac bine cu forta cuiva. Nu vad de ce PSD e surprins (n.r. de criticile lansate la adresa social-democratilor), pentru ca nu e prima data când eu spun anumite lucruri despre cele petrecute in trecut, si asta e viziunea PNL. Nu am spus niciodata altceva", a declarat Antonescu. El a adaugat ca, in ciuda faptului ca PSD si PNL au un dusman comun in acest moment, impotriva caruia s-au aliat si se vor alia probabil si la legea bugetului, social-democratii se insala daca isi imagineaza ca "stergem cu buretele toata istoria". "Daca PSD crede, dupa un tipic pe care, eu care am studiat putina istorie, il cunosc dar nu vreau sa-l mai calific, crede ca in acest moment, pentru ca avem obicetive comune, inseamna ca stergem cu buretele toata istoria, sau o falsificam sau nu invatam nimic din ea, se insala. Nu exista nicio obligatie si angajament al PNL sa vorbeasca despre PSD ca si cum s-ar fi nascut ieri. Nu am ceva impotriva PSD in general, a tuturor membrilor, am spus cuvinte elogioase despre parlamentari si oameni de-ai sai,  dar n-are a face una cu alta", a mai spus liberalul. Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, spune ca PSD nu va intra in "jocul PNL" si nu va reactiona fata de atacurile lui Crin Antonescu si a adaugat cu ironie ca pesedistii l-ar putea chema odata pe acesta la un BPN pentru a explica "exact ce face PSD-ul si cum actioneaza". "Noi nu am vrut zilele acestea sa comentam, am considerat ca altele sunt prioritatile. Crin Antonescu in opinia mea greseste atacând in permanenta PSD. Credeam ca putem sa construim o opozitie unita si ca tinta noastra este Traian Basescu si PDL. Eu cred ca tinta noastra este Traian Basescu si este PDL. Nu stiu ce fel de calcule, de strategii are Crin Antonescu, poate o sa le intelegem in perioada urmatoare. Oricum, noi nu vom intra in jocul acesta. Credem in continuare ca PSD si PNL au un obiectiv comun pe care trebuie sa il urmareasca mai departe si, de aceea, nu cred ca este cazul sa intram in acest joc al declaratiilor pentru ca nu vrem sa ne transformam intr-un partid de televizor", a comentat Nastase atacurile proferate de presedintele PNL la adresa PSD. "Poate ca o sa-l invitam odata la o sedinta a noastra de Birou Permanent, sa ne spuna exact ce face PSD-ul si cum actioneaza", a adaugat el ironic. Presedintele PNL Crin Antonescu i-a criticat vineri pe social-democrati pe care i-a indicat drept responsabili pentru aducerea si mentinerea la putere a lui Traian Basescu si s-a referit la Victor Ponta ca la un procuror care, inclusiv când a fost sef al Corpului de Control, nu a prins pe nimeni.

Liderul PNL Crin Antonescu a raspuns, luni, invitatiei ironice adresata de Adrian Nastase la o sedinta a conducerii PSD, aratand ca nu merge „pentru ca nu e comunist”, si a explicat ca faptul ca PNL si PSD au unele obiective comune, nu inseamna ca „stergem toata istoria cu buretele”.

„Eu, la BPN al PSD nu ma duc, pentru ca nu sunt comunist, nu vreau sa fac bine cu forta cuiva. Nu vad de ce PSD e surprins (n.r. de criticile lansate la adresa social-democratilor), pentru ca nu e prima data când eu spun anumite lucruri despre cele petrecute in trecut, si asta e viziunea PNL. Nu am spus niciodata altceva”, a declarat Antonescu.

El a adaugat ca, in ciuda faptului ca PSD si PNL au un dusman comun in acest moment, impotriva caruia s-au aliat si se vor alia probabil si la legea bugetului, social-democratii se insala daca isi imagineaza ca „stergem cu buretele toata istoria”. „Daca PSD crede, dupa un tipic pe care, eu care am studiat putina istorie, il cunosc dar nu vreau sa-l mai calific, crede ca in acest moment, pentru ca avem obicetive comune, inseamna ca stergem cu buretele toata istoria, sau o falsificam sau nu invatam nimic din ea, se insala. Nu exista nicio obligatie si angajament al PNL sa vorbeasca despre PSD ca si cum s-ar fi nascut ieri. Nu am ceva impotriva PSD in general, a tuturor membrilor, am spus cuvinte elogioase despre parlamentari si oameni de-ai sai,  dar n-are a face una cu alta”, a mai spus liberalul.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, spune ca PSD nu va intra in „jocul PNL” si nu va reactiona fata de atacurile lui Crin Antonescu si a adaugat cu ironie ca pesedistii l-ar putea chema odata pe acesta la un BPN pentru a explica „exact ce face PSD-ul si cum actioneaza”.

„Noi nu am vrut zilele acestea sa comentam, am considerat ca altele sunt prioritatile. Crin Antonescu in opinia mea greseste atacând in permanenta PSD. Credeam ca putem sa construim o opozitie unita si ca tinta noastra este Traian Basescu si PDL. Eu cred ca tinta noastra este Traian Basescu si este PDL. Nu stiu ce fel de calcule, de strategii are Crin Antonescu, poate o sa le intelegem in perioada urmatoare. Oricum, noi nu vom intra in jocul acesta. Credem in continuare ca PSD si PNL au un obiectiv comun pe care trebuie sa il urmareasca mai departe si, de aceea, nu cred ca este cazul sa intram in acest joc al declaratiilor pentru ca nu vrem sa ne transformam intr-un partid de televizor”, a comentat Nastase atacurile proferate de presedintele PNL la adresa PSD.
„Poate ca o sa-l invitam odata la o sedinta a noastra de Birou Permanent, sa ne spuna exact ce face PSD-ul si cum actioneaza”, a adaugat el ironic.

Presedintele PNL Crin Antonescu i-a criticat vineri pe social-democrati pe care i-a indicat drept responsabili pentru aducerea si mentinerea la putere a lui Traian Basescu si s-a referit la Victor Ponta ca la un procuror care, inclusiv când a fost sef al Corpului de Control, nu a prins pe nimeni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete