Noutati :

Sase candidati au intrat in cursa pentru scaunul de rector al Universitatii Politehnica Timisoara

9 februarie, 2012 - 11:34 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Ultimele doua persoane care doresc sa conduca UPT in urmatorii patru ani sunt doi dintre actualii prorectori ai universitatii. Vezi ce proiecte manageriale au candidatii pentru viitorul ingineriei timisorene!

Corneliu Davidescu si Viorel Serban sunt ultimii doi candidati care vor sa duca Universitatea Politehnica Timisoara pe culmile academice.

Corneliu Davidescu este prorector al UPT din anul 2000. Trei mandate in aceasta pozitie  de conducere il recomanda drept un candidat puternic pentru functia de manager al inginerilor timisoreni.

Printre obiectivele propuse de Corneliu Davidescu se numara „consolidarea prestigiului si traditiei UPT ca scoala de inginerie de elita, cultivarea identitatii institutionale si a traditiei de excelenta academica si de cercetare si dezvoltarea durabila a universitatii, precum si instituirea Comitetului Director, ca grup de consultanta al Rectorului, format de personalitati stiintifice de prim rang ale UPT (membri ai Academiei Romane, Academiei de stiinte Tehnice din Romania, fosti rectori ai UPT, Dr. Honoris Causa ai UPT din tara sau din strainatate etc) si/sau manageri la varf ai unor companii internationale sau nationale, pentru consiliere, prognoza, generare de idei de strategie academica si de cercetare pe termen mediu sau lung”, potrivit planului managerial al acestuia.

Viorel Serban este al doilea prorector care doreste sa ocupe functia suprema in Universitatea Politehnica. La fel ca si Corneliu Davidescu, Serban ocupa functia de prorector inca din anul 2004.

Printre propunerile pe care le are acesta pentru dezvoltarea UPT se numara „Promovarea programelor de studii de licenţa şi master in limbi de circulaţie internaţionala”, „Promovarea de programe de studii masterale interdisciplinare şi internaţionale”, „Cresterea prestigiului stiintific al UPT” sau „Acţiuni de reducere a birocraţiei, ce risca sa devina excesiva, intr-o serie de activitaţi administrative, prin masuri de optimizare a structurilor direcţiei, de utilizare a sistemelor informatice de gestiune”.

Consider ca reusita actului managerial depinde de calitatile esentiale asteptate la un conducator de universitate: entuziasm, integritate, exigenta, impartialitate, loialitate, modestie, siguranta”, spune Viorel Serban in planul de management.

CITESTE SI: Lupta pentru fotoliul de rector al Universitatii Politehnica Timisoara se ascute: alti doi candidati vaneaza postul!
CITESTE SI: Primii aspiranti la functia de rector al Universitatii Politehnica Timisoara si-au depus candidaturileInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...