Sase blocuri din Timisoara vor fi anvelopate cu bani europeni. Alte 16 contracte ar putea fi semnate pana la finalul anului

TIMISOARA. Sase blocuri din zona de sud a orasului vor intra in programul de rabilitare termica cu bani europeni.

CITESTE SI: Decizia PSD Timis: Liviu Dragnea trebuie sa plece. Un singur vot impotriva si 11 abtineri 

Blocurile care intra in programul de anvelopare sunt cele de pe strazile: Aleea F.C.Ripensia nr.4-8, Bd. Corneliu Coposu nr. 18, bl P5, Str. Surorile Martir Caceu nr 27, bl A2, Str. Magura nr. 6, bl 44,sc A şi B, Str. Maresal Averescu nr.51, bl E 14/2, Str. Invatatorului nr 3, bl 53,sc A şi B.

In blocurile ce urmeaza sa fie reabilitate termic se afla 324 de apartamente.

Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, valoarea fiind de 5,7 lei, din care finantarea nerambursabila este de aproape 3,4 milioane de lei.

Avem 18 proiecte depuse pentru eficientizarea energetica a unui numar total de 74 de blocuri. Toate aceste proiecte au fost luate in analiza de Agentia de Dezvoltare Regionala 5 Vest si pentru unul deja avem semnat contractul de finantare, pentru un proiect ce cuprinde 7 blocuri, si astazi am semnat contractul de finantare pentru un al doilea proiect ce cuprinde 6 blocuri. Pentru celelalte 16 sunt trecute de stadiul de verificare al conformitatii administrative si a eligibilitatii. Prin urmare in perioada urmatoare, presupun ca nu prea indelungata vom ajunge sa semnam contractele de suplimentare si pentru aceste blocuri. Asta inseamna ca aproape 3600 de familii de timisoreni vor beneficia de aceste fonduri europene pe care le vom absorbi prin implementarea acestor proiecte. Pe de-o parte oamenii vor avea un confort termic mai bun, vara va fi mai racoare, iarna va fi mai cald. Consumul de gigacalorii va fi mai redus si implicit pentru municipalitate va fi mai avantajos ca vom plati subventie mai mica. Daca numarul de gigacalorii consumate se va reduce, atunci si contributia pe care noi o avem va fi mai mica. Nu trebuie sa neglijam faptul ca aspectul blocurilor se schimba substantial. Toate aceste blocuri care au fost anvelopate arata mult mai bine decat inainte„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Accident in centru la Timisoara. Taxi izbit de tramvai. Ce a facut soferul

La blocurile ce urmeaza sa fie anvelopate urmeaza sa se faca urmatoarele interventii: izolare termica a peretilor exteriori, inlocuirea tamplăriei neconforme cu tamplarie PVC, inchidere balcoane cu tamplarie PVC, termoizolatie planseu peste subsol si planseu peste ultimul nivel.

Este al doilea contract dintre cele 18 semnate. Si celelalte sunt in diferite faze de semnare a contractului. Majoritatea sunt in zona de precontractare, o parte sunt deja trimise la avizat la minister si urmeaza sa semnam contractele in perioada imediat urmatoare. Ceea ce este bine este faptul ca marea majoritate a proiectelor au deja proiectarea tehnica realizata, deci documentatia e facuta si depusa la noi, si asta va scurta foarte mult momentul in care, dupa organizarea licitatiei practic se incep lucrarile, pentru ca si proiectarea ar mai putea dura cel putin o jumatate de an. Dar, de exemplu, la primavara ar putea incepe lucrarile pentru acest proiect pe care noi astazi l-am semnat„, a declarat Sorin Maxim, directorul general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pe cand amvelopare pe bld. Cetatii?