Noutati :

Sarbatoare la USAMVBT. Agronomiada 2019 aduce la Timisoara peste 200 de studenti din universitatile de profil din Romania

9 mai, 2019 - 01:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Timp de cateva zile, Timisoara devine centrul agronomiei din Romania. Se da startul competitiei ”Agronomiada 2019”, la USAMVBT.

Astfel, in perioada 9-12 mai, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara este gazda unei competitii internationale studentesti ”Agronomiada 2019”, cel mai vechi concurs profesional, stiintific si sportiv dintre universitatile din Romania si Republica Moldova.

Anul acesta la editia XXXI participa un numar de peste 220 de studenti din universitatile de profil din Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, facultatile de Agronomie si Horticultura din Craiova si in premiera anul acesta Universitatea Agrara de Stat din Chisinau – Republica Moldova.

In cadrul concursului, studentii vor concura la 25 de discipline, printre care: agricultura, ingineria mediului, cadastru, horticultura, peisagistica, silvicultura, management si turism rural, zootehnie, ingineria produselor alimentare si medicina veterinara.

De asemenea, vor fi si 4 probe sportive: fotbal, volei pe nisip, dans sportiv si pescuit.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 10 mai de la ora 10.00, in Aula Magna ,,Iulian Dracea” a U.S.A.M.V.B. Timisoara. Atunci, profesorul Ioan Hategan va sustine o prelegere avand ca tema importanta Zilei Regalitatii pentru Romania. Totodata, studentii si cadrele didactice ale universitatii vor participa la un cross care se va desfasura in campusul universitar.

Festivitatea de premiere a castigatorilor concursurilor va avea loc sambata, 11 mai, incepand cu orele 20.00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...