Sarbatoare la Universitatea Politehnica Timisoara, la jumatate de secol de la infiintarea primei scoli de calculatoare din Romania. FOTO

TIMISOARA. Au trecut 50 de ani de cand, in 1966, Institutul Politehnic din Timisoara inregistra o premiera nationala. Ministerul Invatamantului a aprobat infiintarea primei sectii de calculatoare electronice din Romania, la Politehnica din Timisoara, pentru care in acelasi an se organiza concursul de admitere pentru o cifra de scolarizare de 20 de studenti, cifra care in anul urmator este suplimentata la 50 de studenti.

Pentru a marca acest moment, reprezentanti de seama ai mediului academic, conducerea Universitatii Politehnica, dar si reprezentantii administratiei publice au participat la o festivitate dedicata acestui moment.

Cei care au participat la marcarea semicentenarului primei Scoli de calculatoare din Romania la Politehnica Timisoara au vizitat laboratoarele si salile de curs, dar si muzeul catedrei de Automatica si Calculatoare din cadrul UPT. De asemenea, participantii au facut o vizita la Biblioteca UPT si au discutat despre formarea viitoarelor generatii de ingineri IT si despre profesii si profesionalism in IT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitari Institutului Politehnic Timisoara (IPT) pentru infiintarea Scolii.
    Felicitari Universitatii Politehnica Timisoara (UPT) pentru organizarea Aniversarii.

    Eu consider, totusi, 1964 anul infiintarii Scolii – anul in care Ministerul Invatamantului a aprobat infiintarea la Fac. de Electrotehnica din Timisoara a unei grupe de studenti in Specializarea Calculatoare Electronice, cu program de invatamant propriu, la fel ca al Sectiei de mai tarziu. Aceasta Grupa a dat prima promotie de Ingineri cu Diploma in Specializarea Calculatoare Electronice in anul 1966. (Ca urmare, nu poate fi 1966 in acelasi timp si anul infiintarii Scolii si anul primei promotii).