Noutati :

Sarbatoare la Universitatea Politehnica Timisoara. Comitetul Director a aniversat 5 ani de la infiintare

5 octombrie, 2017 - 02:57 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Moment aniversar, in prezenta a sute de oaspeti, la Universitatea Politehnica Timisoara. Joi a fost sarbatorita implinirea a 5 ani de la infiintarea Comitetului Director al institutiei, sub titlul „Politehnica in era revolutiei 4.0”.

Conducerea Universitatii a vorbit despre realizarile Comitetului Director al UPT, dar si despre proiectele pe care le are in desfasurare.

„Specificificul acestui board fata de alte structuri intalnite in alte universitati il reprezinta tocmai faptul ca nu se rezuma doar la a adopta sau a sabili strategii pe domeniile strategice ale scolii noastre politehnice, ci el consta in faptul ca membrii acestui board sunt implicati in activitatea curenta a scolii. In aceasta toamna am declansat doua mari proiecte. Unul dintre proiecte se numeste Grant pentru tineri cadre didactice ai scolii noastre politehnice, cu finantare din venituri proprii si din mediul privat. Si cand am spus mediul privat va dati seama ca jumatate din cei aproape 200.000 de euro care vor fi pusi la dispozitia tinerilor care vor castiga aceste proiecte, vor veni de la aceste companii conduse de membrii Comitetului Director. Si in acelas palier al preocuparilor, as vrea sa mentionez si faptul ca tot in aceasta toamna vom finaliza un alt proiect, si anume, vom dota cu un numar important de calculatoare toate laboratoarele. Practic le vom schimba, pentru ca au trecut anii de la ultima mare actiune care am facut-o. Si acolo, pe langa cele 500 de calculatoare pe care noi le cumparam din venituri proprii, vor veni inca probabil acelasi numar de la companii, care fie ne dau calculatoare de o generatie apropiata, fie de ultima generatie, astfel incat sa asiguram studentilor nostri capacitatea si posibilitatea de a studia la cel mai inalt nivel”, a spus Viorel Serban, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara.

In plus, una dintre cele mai mari reusite ale Universitatii este faptul cea mai mare parte a absolventilor de Politehnca reusesc sa se integreze pe piata muncii imediat de isi incheie studiile.

„O alta specificitate este faptul ca la noi toate structurile numite board-uri ale specializarilor au in componenta lor, pe langa cadre didactice, si studenti si membri ai Comitetului Director, reprezentanti ai acelor firme, care se implica in ceea ce noi numim curricula. Ei practic participa, vin cu argumente in a ne prioritiza anumite domenii, specializari sau discipline. Eu cred ca este singura solutie ca actualmente o scoala cum este Politehnica sa fie racordata la cerintele mediului economic. Iar dovada ca lucrurile functioneaza, si intotdeauna imi place sa o spun cu mandrie, este ca scoala noastra are, in aproape 6 luni dupa terminarea studiilor, un procent de peste 80% de absolventi angajati”, a explicat Dan Bedros, presedintele Comitetului Director al Universitatii Politehnica.

Odata cu marcarea celor 5 ani de existenta a Comitetului Director, reprezentantii Universtatii Politehnica Timisoara au inaugurat si cel mai nou amfiteatru al institutiei, Auditorium.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...