Noutati :

Sarbatoare la RATT: porti deschise la depou si calatorii gratis cu tramvaiul in Timisoara de Ziua Transportatorului! Se implinesc 142 de ani de cand primul tramvai tras de cai a iesit pe traseu

8 iunie, 2011 - 03:37 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Publicul timisorean este asteptat vineri, 10 iunie, de la ora 9 la depoul de pe Bulevardul Take Ionescu sa vada primele tramvaie romanesti care au circulat prin Timisoara. In aceeasi zi, o garnitura va circula gratis pentru timisoreni!

RATT in straie de sarbatoare! Se implinesc 142 de ani de cand primul tramvai tras de cai a iesit pe traseu. Cu acest prilej, conducerea Regiei a decis sa organizeze Ziua Portilor deschise la depoul de pe Bulevardul Take Ionescu. Vizitatorii sunt indemnati sa urce in tramvaiele vechi, sa se aseze pe bancute si sa se fotografieze in vagoane.

Portile depoului se deschid incepand de la ora 9 dimineata.

Timisorenii mai grabiti pot si ei participa la sarbatoare, circuland cu tramvaiul gratuit pus la dispozitie de RATT. Acesta va circula pe traseul depoul Badea Cartan – Piata Traian – Prefectura – Piata Libertatii – Catedrala Mitropolitana – Piata Maria – Piata Balcescu – Fabrica de Bere – Piata Traian – Piata Badea Cartan – Gara de Est – Piata Traian – Piata Libertatii.

Tramvaiul circula gratuit pe tot parcursul zilei de vineri, iar cei care doresc pot ajunge in depoul de tramvaie vechi chiar cu acest mijloc de transport. Tramvaiul va fi pictat cu graffitti pe exterior si va fi usor de recunoscut de calatori

Ziua Transportatorului este un eveniment national care s-a inscris in calendarele Regiilor in a doua sambata din luna iunie a fiecarui an. Pentru Timisoara se implinesc 142 de ani de cand primul tramvai tras de cai a iesit in traseu. In 1869 a circulat pentru prima data vagonul tras de cai.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...