Noutati :

Sarbatoare in Timis. S-a deschis frontiera la Triplex Confinium!

27 mai, 2017 - 06:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. A fost sarbatoare, sambata, la Beba Veche. Frontiera Triplex Confinium s-a deschis din nou, pentru a marca 20 de ani de la prima intalnire a Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa (DKMT).

CITESTE SI: Timisorencele care au jucat tenis de masa pe un yacht de lux cu vedetele la Festivalul de Film de la Cannes! Campioane pe Riviera Franceza. FOTO si VIDEO! 

Traditionala festivitate de deschidere a granitei dintre Romania, Ungaria si Serbia a inceput cu intonarea imnurilor celor trei tari, apoi autoritatile prezente au vorbit despre importanta cooperarii transfrontaliere.

„In urma cu 20 de ani, devansand evenimentul festiv al semnarii actului de constituire al Euroregiunii din noiembrie, in luna mai a anului 1997, aici la Triplex Confinium, la punctul de intalnire a granitelor dintre tarile noastre, a avut loc prima deschidere a frontierei dintre cele trei tari, act cu caracter profund simbolic. Prin aceasta, s-a deschis calea catre un proces natural al reinnodarii vechilor relatii dintre locuitorii din aceasta regiune. De atunci in fiecare an, la sfarsitul lunii mai, ne intalnim pentru a sarbatori apropierea dintre regiunile noastre, a locuitorilor din aceste zone si a relatiilor de buna colaborare. Infiintarea Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa in urma cu 20 de ani, prin semnarea protocolului de la Szeged, a asezat bazele cooperarii transfrontaliere in forma institutionala, a creat cadrul necesar desfasurarii diferitelor actiuni de parteneriat in variate domenii, statuand un exemplu pentru autoritatile publice locale, comunitatile din regiune, pentru actorii economici si pentru cetateni”, a spus Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Veste excelenta pentru soferi! Drumul national din Timis, care nu a vazut niciodata asfalt in 40 de ani, intra in reparatii capitale! 

Si anul acesta, dupa ceremonia organizata la Triplex Confinium, a urmat traditionalul cros transfrontalier, in cadrul caruia s-au intrecut zeci de tineri.

Festivitatea de la Triplex Confinium a fost urmata de Adunarea Generala a Cooperarii Regionale DKMT care anul acesta s-a desfasurat la Kubekhaza. Cu acest prilej, au fost prezentate proiectele oraselor Timisoara si Novi Sad, ambele Capitala Europeana a Culturii 2021. De asemenea, au fost decernate premii de excelenta pentru proiecte euroregionale de succes, derulate din fonduri europene transfrontaliere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...