Noutati :

Saptamana plina de evenimente la Universitatea de Stiinte Agricole din Timisoara. Incep Banat Agralim si Conferinta Internationala de Stiintele Vietii

20 mai, 2019 - 03:06 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului la Timisoara, Banatagralim, dar si conferinte si lucrari care trateaza turismul si securitatea alimentara. A inceput o saptamana plina de amnifestari la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ‘Regele Mihai I al Romaniei’ din Timisoara.

Evenimentele au debutat, luni, cu o serie de workshop-uri la Facultatea de Agricultura si la Facultatea de Inginerie Alimentara.

Marti, 21 mai, continua workshop-urile la Facultatea de Horticultura si Silvicultura si la Facultatea de Inginerie Alimentara, unde se va discuta despre calitatea alimentului si despre securitatea alimentara. De la ora 15.00 este programat un eveniment dedicat artei florale. Acesta se va desfasura in Amfiteatrul ”Ionel Jianu” al Facultatii de Inginerie Alimentara. Vor fi descutii, dezbateri si demonstratii pe tema artei florale in catering, dar si despre limbajul florilor, despre arta florala in patiserie sau sculptura florala in gastronomie.

Miercuri, 22 mai, La Facultatea de Management si Turism Rural in centrul atentiei se va afla turismul ecologic, iar tema va fi completata de o trecere in revista a mancarurilor traditionale din Banat.

Despre arome si culoare vor vorbi reprezentantii Facultatatii de Horticultura si Silvicultura, iar despre cetati si castele cei de la Facultatea de Management Agricol si Turism Rural. Facultatea de Inginerie Alimentara va prezenta arta culinara in 2019, iar Facultatea de Bioenergie Resurselor Alimentara fecundatia in vitro la animalele domestice.

Joi, in 23 mai, se va desfasura Conferinta Internationala de Stiintele Vietii. Deschiderea lucrarilor va avea loc la ora 11.00 in Aula ”Iulian Dracea” a USAMVBT, iar cuvantul de deschidere ii va apartine rectorului prof.dr. Cosmin Popescu.

 
Banat Agralim, cea mai mare si mai importanta expozitie din vestul tarii

Vineri, 24 mai, la Universitatea de Stiinte Agricole Timisoara, la ora 10.00, se deschide expozitia Banat Agralim 2019. Vor fi prezentate masini si utilaje agricole, tractoare, remorci, seminte si material saditor, echipamente pentru irigatii.

Vor fi animale domestice, produse ecologice, produse traditionale si mici mestesugari. De asemenea, vor fi organizate expozitii de tot felul, concursuri de echitatie si dresaj canin, demonstratii cu utilaje agricole, workshop-uri si multe surprize.

Programul de vizitare este intre orele 10.00 – 19.00, iar intrarea este libera. Timisorenii sunt asteptati in numar cat mai mare la acest eveniment devenit deja traditional.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...