Noutati :

Santierul Centurii Sud Timisoara ajunge la intersectiile cu drumurile nationale spre Moravita si Lugoj. Se va circula cu restrictii. Foto

11 iulie, 2020 - 10:05 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
4

TIMISOARA. Inainteaza in ritm sustinut lucrarile la viitoarea sosea de centura sud la Timisoara, astfel ca muncitorii s-au apropiat acum doua puncte importante – intersectiile cu cele doua drumuri nationale – cel spre Moravita si cel catre Lugoj.

CITESTE SI: A pornit santierul pe bulevardul Sudului, la Timisoara. Carosabilul va avea peste 30 de metri latime, vor fi amenajate piste de biciclete si 200 de locuri de parcare. Cand trebuie sa fie gata

Soferii care folosesc DN59, respectiv DN6 vor vedea in zilele urmatoare utilajele in apropiere de Peciu Nou, respectiv la iesirea din Timisoara catre Lugoj.

In primul caz, in zona se va lucra la executia culeei pentru pasajul suprateran si la sensul giratoriu la nivel din intersectia soselei catre Moravita cu DJ 593 (spre Peciu Nou).

Astfel, pe cele doua drumuri nationale, in acele puncte, soferii trebuie sa stie ca se va circula cu restrictii. Aceata pentru a usura accesul utilajelor pe viitoarea centura de sud.

In aceasta saptamana, antreprenorul a lucrat la demolarea unor constructii de pe culoarul centurii, la devierea canalelor de irigatii, la cofrare si sapaturi la podete in zona Utvin.

De asemenea s-au facut decopertari, defrisari si curatari in teren la Mosnita Noua si s-a trecut la umpluturi la rampele de acces si consolidarea culeelor pentru podul provizoriu peste canalul Bega in zona Ghiroda.

Totodata, arheologii si-au continuat cercetarile in situl 7, langa Utvin.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Alo, de la intersectia DN 59 cu DJ 593 pana la Peciu Nou månci doua paini sau mai mergi cel putin 10 km, poate 15.
  Mai aproape de intersectie este Parta decat Peciu.

 2. Aha bravo, aplauze. Inca o măreață realizare a autoaplaudacului pletos. Asta ați uitat sa scrieți, cronicari din latrină care sunteți

  • Să-ți iau barba în făcăleț de psihopat usr-ist !
   Așa zisa șosea de centură al Timișoarei este opera ciumei roșii cretin bolnav.
   Primăria nu are nici o putere de decizie pentru simplul motiv că se construiește înafara orașului avortatule.

 3. Termina giratoriu pe Tm-Sag si apoi sparge Aquatim sa treaca cu canalizarea pe banda 1. =))