Noutati :

Santierele din Timisoara ar putea fi inchise, daca nu respecta normele de mediu. Masinile care transporta materiale de constructii vor fi verificate

8 decembrie, 2011 - 04:10 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Garda de Mediu Timis este decisa sa inchida santierele din Timisoara care polueaza orasul cu pulberi de praf. Mai mult, masinile care transporta materiale de constructii vor fi verificate si ele de comisarii Garzii de Mediu si de politistii locali.

Comisarii Garzii de Mediu Timis nu vor mai aplica amenzi santierelor care polueaza orasul, ci le vor inchide, direct, a anuntat Marian Eperies, comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu Timis.

Reprezentantii Garzii Nationale de Mediu Timis si cei ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului Timis au fost pusi fata in fata la Prefectura Timis pentru a discuta despre problemele legate de poluare, in Timisoara.

Am verificat santierele de pe Calea Aradului si am dat o sanctiune de 300 de lei la primul control, iar in 6 decembrie s-a efectuat din nou control, masurile impuse de Agentia Nationala de Protectie a Mediului nu s-au respectat, Comisariatul a aplicat o noua sanctiune de 100.000 de lei. Nu s-a dispus sistarea pentru ca au spus ca vor face toate eforturile ca problama sa fie rezolvata. Garda de Mediu nu mai poate face altceva decat suspendarea lucrarilor acolo unde sunt probleme„, a declarat Marian Eperies, comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu Timis.

La randul lor, constructorii au declarat ca drumurile de legatura dintre soselele publice si santiere nici macar nu sunt pietruite.

Sunt drumuri neasfaltate. Am luat toate masurile, am instalatii de spalat, o sa curat drumul de la Selgros pana la mine pe santier. De la mine, pana in Dumbravita, pe 7 km de drum nu e niciun gram de piatra„, a declarat Radu Danciu, patronul unei firme de constructii.

Prefectul Mircea Bacala a solicitat Politiei Locale si Garzii Nationale de Mediu sa verifice toate masinile care transporta materiale de constructii, la toate intrarile si iesirile din oras si saptamanal sa ii trimita rapoarte.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci se poate! Perfect. Asa scapam de o parte importanta a prafului si poluarii din oras.