„Sanse pentru tineri”! AJOFM a organizat 60 de cursuri pentru aproape 300 de someri in cadrul unui proiect

TIMISOARA. 284 de someri au participat la 60 de cursuri organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis pe parcursul a doi ani, timp in care s-a derulat programul „Sanse pentru tineri”.

Au fost inregistrati in baza de date a proiectului, 284 de tineri someri care au fost informati si consiliati profesional, dintre care 236 au participat la cel putin un curs de formare profesionala, 91% din acestia au obtinut Certificate de absolvire recunoscute de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, Ministerul Muncii si Ministerului Educatiei.

Din totalul somerilor tineri care au participat la programele de formare, 205 au participat fiecare la cate 4 cursuri de specializare pentru care au optat in cadrul proiectului, din care 199 au obtinut pentru fiecare curs la care a participat cate un Certificat de absolvire recunoscute de CNFPA, Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

In total au fost sustinute 60 de cursuri pe teme cum ar fi Autodezvoltare profesionala, Comunicare, Lucrul in echipa, Metode de cautare a unui loc de munca, Rezolvare de probleme si Numeratie.

284 de persoane au primit consiliere profesionala, iar la 180 de someri li s-au elaborat profile psihologice compleze. De mentionat ca din 214 persoane incluse in proiect si care au primit asistenta la angajare, peste 25% si-au gasit deja un loc de munca in urma participarii active din cadrul proiectului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.