Sanse mari sa scapam de viza pentru America! Comisia Europeana intervine in favoarea Romaniei

Comisia Europeana a solicitat Statelor Unite sa ridice regimul vizelor pentru romani, polonezi, bulgari, croati si ciprioti, in caz contrar urmand sa instituie vizele pentru diplomatii americani.

In 20 ianuarie 2014, a intrat in vigoare un Regulament european care cere statelor UE sa „reactioneze in comun” in privinta vizelor, in special in cazurile in care tarile terte ii supun pe catatenii UE „unui tratament diferentiat”.

„Reciprocitatea deplina a vizelor este un obiectiv pe care Uniunea ar trebui sa il urmareasca in mod activ in relatiile sale cu tarile terte, contribuind astfel la imbunatatirea credibilitatii si a coerentei politicii externe a Uniunii”, se arata in regulament.

Romania si celelalte patru tari in situatia sa trebuie ca pana pe 9 februarie sa notifice Comisia Europeana privind situatia curenta a regimului de acces al cetatenilor lor pe teritoriul SUA.

Totusi, Euractiv avertizeaza ca eventuale actiuni ale UE asupra SUA ar putea insa sa fie zadarnicite de intelegerile bilaterale pe care unele state membre le au cu americanii.

Mai multe detalii pe hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Catalin spune:

    Sa se spele pe cap cu ele, nu avem nevoie…cu siguranta vor pleca colorati si pe acolo sa ne faca de toata rusinea…