Sanse mai mari pentru absolventii Universitatii de Vest sa isi gaseasca un job! UVT a castigat un proiect important

TIMISOARA. Absolventii de la Universitatea de Vest din Timisoara au acum sanse mai mari sa se angajeze, la finalizarea studiilor, in domeniul in care au invatat, dupa ce UVT a castigat un concurs de proiecte.

Si de aceasta data, Universitatea de Vest din Timisoara isi respecta blazonul de Universitate de top clasandu-se pe primul loc in cadrul competitiei de proiecte. Ne-am propus sa lucram in permanenta la imbunatatirea gradului de integrare pe piata muncii a absolventilor Universitatii, aceasta fiind una dintre prioritatile noastre. Ne dorim ca absolventii sa-si gaseasca un loc de munca rapid si, foarte important, in domeniul in care au studiat”, a declarat rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Este estimat ca la proiectul ”Studentii de azi, angajatii de maine” sa participe cate 800 de studenti din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatii din Oradea, Universitatii Bucuresti, Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, 250 din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si 750 din cadrul Universitatii “Constantin Brancusi” din Targu-Jiu.

Principalele activitati la care vor lua parte studentii sunt cele de consiliere si orientare in cariera (conferinte de management al carierei, sesiuni de evaluare generica a aptitudinilor, sesiuni de evaluare specifica a aptitudinilor si construirea planului de dezvoltare profesionala)

De asemenea, vor avea loc vizite de studiu la companii relevante pentru domeniul de specializare al studentilor, prin intermediul carora se intentioneaza dobandirea de cunostinte practice privind modul de organizare si functionare a unor entitati economice, pentru 5000 de studenti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.