Sanse la o viata normala dupa inca o operatie de prelevare de organe, efectuata la Timisoara

Prima prelevare de organe din 2011 a fost facuta noaptea trecuta  la  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.

Specialistii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensiva (ATI), impreuna cu doua echipe de medici, una din Bucuresti si cealalta din Cluj au prelevat rinichii si ficatul de la un donator aflat in moarte cerebrala.

Barbatul, in varsta de 60 de ani, din Timis a fost internat la SCJUT in noaptea de 6 spre 7 ianuarie, cu accident vascular cerebral, vineri dupa-amiaza fiind declarat in moarte cerebrala.

„Familia si-a dat acordul pentru a preleva rinichii si ficatul. Rinichii vor fi prelevati de echipa din Cluj, iar ficatul de cea din Bucuresti. Din pacate, cu toate eforturile depuse de echipa de la ATI, nu am mai putut face nimic pentru pacient”, a spus asist. med. Dan Ilincariu, coordonator Transplant SCJUT.

In anul 2009, la SCJUT s-au inregistrat numai trei prelevari de organe, insa, anul trecut, statistica arata ca familiile persoanelor aflate in moarte cerebrala au fost mult mai deschise fata de acest aspect. Astfel ca, din cei 21 de pacienti declarati in moarte cerebrala, in cazul a 15 dintre ei, familiile si-au dat acordul pentru prelevarea de organe.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.