Sannicolau Mare cucereste pentru a doua oara trofeul Festivalului Lada cu Zestre

TIMISOARA. Judetul Timis si-a deschis ”lada cu zestre” intr-un festival-concurs cu peste 3500 de artisti, 7 spectacole folclorice, cu un total de peste 40 de ore de spectacol, 35 de expozitii etnografice si de mestesuguri traditionale si peste 400 de preparate gastronomice.

Sannicolaul Mare a cucerit pentru a a doua oara trofeul Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” cu o prezenta impresionanta, cu sute de artisti, zeci de expozitii, recitatori in grai banatean, colectii etnografice si gastronomie traditionala, acumuland un total 171 de puncta la jurizare.

Clasamentul pe localitati, la categoria Laureati este urmatorul: Premiul I – Deta (107 puncte)
Premiul II- Faget (104 puncte)
Premiul III – Gavojdia (66 puncte).

Clasamentul pe localitati la categoria Zestrea Timisului este:
Premiul I – Giroc (89 puncte)
Premiul II – Voiteg (83 puncte)
Premiul III – Ghilad (71 puncte).

Se vor acorda premii in bani localitatilor, in functie de punctajul total acumulat, dupa cum urmeaza: Marele premiu – 4.500 de lei; Categoria „Laureati” Premiul I – 4.000 de lei, Premiul II – 3.500 de lei, Premiul III – 3.000 de lei; Categoria „Zestrea Timisului”, Premiul I – 3.000 de lei , Premiul II – 2.500 de lei, Premiul III – 2.000 de lei.
Juriul festivalului a avut urmatoarea componenta: la sectiunea Coregrafie, Nicolae Stanescu, Marius Ursu, Peri Vasile; la sectiunea Muzica, prof. Carmen Popovici – Dumbrava, prof. Marius Cirnu, prof. Remus Valungan; la sectiunea Poezie dialectala /Teatru Popular: Felicia Stoian, dr. Adela Popa, la sectiunea Expozitii /Colectii: dr. Maria Hadiji, Alina Mafa, iar la sectiunea Gastronomie: prof. Marioara Pisat, chef Nicolaie Tomescu.
Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” s-a desfasurat in parteneriat cu primariile si consiliile locale din judet si cu sustinerea financiara a Consiliului Judetean Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...