Sangele salveaza vieti. Prima campanie de donare de sange din acest an la care au participat aproape 50 de angajati ai Continental Anvelope Timisoara. Video

Este nevoie urgenta de sange”. Acesta a fost anuntul Centrului Regional de Transfuzie din Timisoara care i-a facut pe angajatii Continental Anvelope sa se mobilizeze si sa organizeze o campanie de donare de sange. In luna ianuarie, numarul donatorilor a fost cu aproape 35 la suta mai mic decat in alte perioade ale anului, iar nevoia spitalelor este aceeasi. Numarul mediu al donatorilor a fost de aproape 80 de persoane pe zi in prima luna a anului, in conditiile in care, pentru a se asigura stocurile fara probleme, minimul necesar ar trebui sa fie de 100-120 de donatori pe zilnic.

A fost un prim gest de a ajuta zona medicala. Si ma bucur ca, dupa doar cateva zile de la anuntul dat de cei de la Centrul de Transfuzie, am reusit sa organizam o prima actiune de donare de sange. Una dintre incaperile cladirii administrative a Continental Anvelope a fost transformata intr-un veritabil centru de recoltare si aproape 50 dintre colegii nostri s-au inscris pentru a dona, pentru a contribui la nevoia de sange a celor aflati in suferinta. Le multumesc tuturor celor care au inteles ca donarea de sange inseamna salvarea unei vieti. Vom continua aceasta campanie si sunt sigur ca exemplul celor 50 de colegi va fi urmat si de altii.”, spune Matthieu Turlure, director general Continental Anvelope Timisoara.

Este important sa donam sange si nu doar pentru ca este un plus pentru santatea noastra, dar asa este normal din punct de vedere civic, cetatenesc. Trebuie sa ne facem datoria si sa asiguram stocurile necesare pentru cei care au nevoie, pentru cei aflati in suferinta, pentru aceia a caror viata depinde de o transfuzie. Am ales sa dau din sangele meu pentru a salva o viata“, spune Nicolae Barna- Area Manager Tire Building.

Stiu ca donarea de sange este benefica in primul rand pentru propriul organism. Reduce cu pana la 30 la suta riscurile aparitiei bolilor cardiovasculare si intareste si sistemul imunitar. Pe de alta parte, acea punga de sange, cei 450 de mililitri de sange ar putea salva trei vieti. Si atunci, de ce sa nu o fac?”, adauga Denisa Kovacs – Intern Comunicare & PR.

Prima campanie de donare din acest an a celor de la Continental Anvelope a completat rezervele Centrului Regional de Transfuzie din Timisoara cu 50 de pungi de sange ce vor contribui la salvarea de vieti.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Trimiteti asta si la Jehovisti. Marii donatori de sange. In loc sa protesteze pentru oprirea avorturilor sa dea mai bine sange… Degeaba. Nu vrea Al-de-Sus. Nu scie in Cartea aia . Dar nici sa mearga czu masina in loc de mers cu magarul nu scrie niuciunde.

    • Serios mah?Sa merg sa donez sange pentru ucraineni?Dute ma si doneaza tu,si lasa tu paiul din ochiul altuia….AM fost la nesimtiti aia in pLandemie televizata,si m-au tinut afara in frig ca pe un caine…
      Donam pentru oamenii in suferinta.Am carnet si istoric de dobator. Dar pentru ucraineni,NU! Sa fie clar!