Noutati :

Sanctiuni dure pentru cei care nu isi vaccineaza copiii. Amenzile nu sunt suficiente

11 aprilie, 2017 - 07:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Ministerul Sanatatii a finalizat noul proiect de lege a vaccinarii si l-a publicat pe site-ul oficial. Proiectul prevede mai multe obligatii pentru parinti, iar pedepsele vor fi foarte aspre.

Parintii care nu isi vaccineaza copiii pot fi acuzati de rele tratamente, conform proiectului Legii vaccinarii, care a fost publicat, marti, pe site-ul Ministerul Sanatatii.

Vaccinarea copilului constituie responsibilitatea parintelui pentru asigurarea starii de sanatate a copilului. Pentru vaccinarile obligatorii, furnizorul de servicii medicale are obligatia de a informa parintii sau, dupa caz, reprezentantul legal al copilului cu privire la calendarul national de vaccinare, consimţamântul acestora pentru vaccinare fiind prezumat, cu exceptia situatiei în care parintii sau, dupa caz, reprezentantul legal refuza, în scris, vaccinarea”, conform textului de lege.

Obligatiile pe care le au parintii conform noului proiect sunt:

a) Asigurarea prezentarii copilului la medicul de familie/furnizorul de servicii medicale pentru realizarea vaccinarilor complete corespunzatoare varstei pentru vaccinarile obligatorii in scopul asigurarii dreptului la sanatate.

b) Prezentarea la convocarea Comisiei Judetene de Vaccinare sau a Municipiului Bucuresti.

c) In cazul parintilor care sunt plecati din tara si care lasa copii eligibili la vaccinare in grija unor membrii ai familiei ori a altor persoane, in conditiile prevazute de lege, sunt obligati sa desemneze o persoana responsabila cu insotirea copilului la vaccinare. In acest sens, parintii sunt informati sa notifice in scris medicului de familie numele acestei persoane, in termen de 15 zile de la data primirii informarii din partea medicului de familie.

Parintii care nu isi vaccineaza copiii pot fi acuzati de rele tratamente. In Noul Cod Penal, acest lucru inseamna inchisoare intre 3 şi 7 ani.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...