Una se stinge, alte vieti sunt salvate. Inca o prelevare de organe la Timisoara

La diferenta de 5 zile, specialistii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensiva, din cadrul Spitalului Judetean Timisoara, impreuna cu doua echipe de medici de la Cluj si Bucuresti au realizeat in aceasta noapte cea de-a doua prelevare de organe din acest an.

Pacientul, in varsta de 66 de ani, de la care s-au prelevat organele este din judetul Arad. Barbatul a fost internat la Spitalul Judetean in noaptea de 10 ianuarie cu traumatism cranio-cerebral, dupa ce a cazut din pod.

Testele facute miercuri dimineata de catre medicii timisoreni au aratat ca barbatul intrase in moarte cerebrala.

Familia si-a dat acordul pentru prelevarea ficatului si rinichilor. In ultimii ani, inima romanilor se deschide tot mai mult spre ajutorarea bolnavilor inscrisi pe listele de transplant”, spune asist. med. Dan Ilincariu, coordonator Transplant la Judetean.

Ficatul a fost prelevat si preluat de echipa din Bucuresti, iar rinichii  de echipa de specialisti din Cluj.  Interventia de prelevare a organelor a inceput  in jurul orei 0.00 si a durat cateva ore.

Ficatul a plecat spre Bucuresti cu un avion de linie in aceasta dimineata, iar rinichii cu o masina catre Cluj Napoca, unde alte echipe de medici sunt pregatite sa intre in sala de operatie si sa transplanteze organele unor bolnavi care astfel primesc o sansa la o noua viata.

Aceasta este  deja cea de-a doua operatie de acest gen efectuata la Timisoara in 2011.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


loading...