Opinia Timisoarei

Salvatorii de la Ambulanta Timis, injurati si amenintati ca au pornit sirenele in memoria colegei lor care a murit infectata cu COVID. Medicii, asistentii si soferii de la SAJ: Ne cerem scuze ca pornim sirenele ca sa va salvam mama, tatal sau copilul

TIMISOARA. Munca lor se traduce in vieti salvate, in momente in care alina suferinta, in clipe ce par o vesnicie, dar la capatul carora mainile le sunt stranse printre lacrimi de cei pe care ii smulg din ghearele mortii.

Isi pun ei vietile in pericol, salvandu-le pe ale altora, iar de la inceputurile pandemiei sunt in prima linie a luptei impotriva coronavirusului.

Insa, aceiasi oameni au parte si de momente stanjenitoare din partea unora pentru care confortul e mai presus de orice intelegere. Asa cum a fost momentul de luni dimineata, la Serviciul de Ambulanta Timis. Angajatii au tinut un moment de reculegere in memoria colegei lor de la SAJ Prahova care a murit duminica, rapusa de COVID.

In minutul in care au pornit sirenele in curtea unitatii de la Timisoara, doi locatari au mers la poarta Ambulantei si i-au amenintat si injurat ca la usa cortului pe salvatori, furiosi pe zgomotul facut de autospeciale.

Intamplarea revoltatoare a fost povestita de una dintre asistente pe pagina sa de Facebook. Cuvintele Claudiei Balasa starnesc indignare si emotii puternice deopotriva.

Astăzi sirenele au sunat din nou în curtea noastră, pentru ca o colega de-a noastră de la Ambulanța Prahova a pierdut lupta cu virusul ăsta perfid. Si nu, n-ar fi murit oricum…..
Dar nu despre asta vreau sa scriu acum. In ultimele 6 luni, pornim sirenele un minut cand unul dintre noi pleaca.
Sirenele sunt gălăgioase, stim, le auzim 12 ore, iar cei care locuiesc în blocurile din zona Serviciului de Ambulanță nu au liniste si ne cerem scuze pentru asta.
Astăzi, în timp ce sirenele sunau, doi locatari din zonă au venit la poarta noastră si ne-au înjurat, amenințat, jignit, asa cum nu am crezut ca o sa o faca nimeni…..si nu, nu suntem sensibili, suntem înjurati cel putin o data pe zi….
De data asta, am ramas fara cuvinte toti si nu am putut reactiona. Le-am ascultat injuriile si am plecat capul.
Același lucru îl facem si acum. Plecăm capul si ne cerem scuze ca pornim sirenele ca sa va salvăm mama, tatal sau copilul. Le vom porni mereu si vom salva viața cuiva. Pentru ca asta ne e meseria. Pentru ca suntem platiti din banii vostri sa o facem, stim, ni se spune mereu. Pentru ca iubim al naibii de tare meseria asta si o facem al naibii de bine.
Doar că azi o vom face cu capul plecat…„, a scris asistenta Claudia Balasa.

CITESTE SI: Medicii si asistentii din Timisoara care nu primesc spaga. ‘La noi e sport extrem’

Exit mobile version