Noutati :

Salvarea Politehnicii Timisoara vine de unde nu se astepta nimeni: de la FRF! A fost eliminata licenta pentru liga a II-a!

12 martie, 2012 - 07:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SPORT
0


Fanii lui Poli Timisoara pot sta linisititi! Echipa lor de suflet nu va fi retrogradata in liga a III-a. Federatia Romana de Fotbal a decis ca nu mai e nevoie de licenta pentru sezonul viitor al ligii secunde.

Conform prevederilor legislatiei nationale in vigoare, modificarile aduse Statutului FRF, pentru a putea fi impusa cluburilor participante la campionatul national Liga a II-a obligatia de a detine licenta, trebuie aprobate de instanta judecatoreasca competenta. Pana la aceasta data nu exista o solutie definitiva si irevocabila privind aprobarea Statutului FRF cu modificarile operate. Pe cale de consecinta nu poate fi aplicat Regulamentul national de licentiere a cluburilor, editia 2011, pentru cluburile care participa la campionatul national Liga a II-a. Prin urmare, cluburile din Liga a II-a care se califica pentru a continua competitia, precum si cluburile din Liga a III-a care vor promova in Liga a II-a la sfarsitul sezonului aflat in desfasurare nu trebuie sa detina licenta pentru a participa in competitia Liga a II-a in sezonul 2012-2013“, mentioneaza site-ul oficial al FRF.

Departamentul de licentiere din cadrul FRF recomanda totusi cluburilor aflate pe locurile 6-14 in Liga a II-a sa parcurga procesul de licentiere pentru ca in eventualitatea promovarii sa poata obtine licenta de participare in sezonul 2012-2013 al Ligii I.

Totusi, recomandam cluburilor clasate pe locurile 6-14 in cele doua serii de Liga a II-a sa parcurga procesul de licentiere si sa indeplineasca toate conditiile din regulamentul de licentiere, cu exceptia art.45, alin. 2, respectiv obligativitatea de a audita situatiile financiare anuale. Precizam ca, in situatia in care un club din Liga a II-a, clasat pe locurile 6-14, care nu va depune documentatia completa pentru obtinerea licentei de Liga I, dar se va clasa pe un loc de promovare la sfarsitul sezonului in curs, nu va putea completa documentatia de licentiere, in sensul de a achita ulterior datei de 31 martie 2012 datoriile financiare restante si de a fi auditate situatiile financiare anuale, pentru a obtine licenta de participare la campionatul national Liga I in sezonul 2012-2013″, se precizeaza in circulara semnata de directorul de licentiere Viorel Duru.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...