Salva de tun si 103 candele aprinse pentru fiecare an trecut de la Marea Unire. O trompeta a sunat in memoria ostasilor romani la Timisoara. Video

TIMISOARA. Moment solemn la Timisoara in amintirea ostasilor romani cazuti in Primul Razboi Mondial.

CITESTE SI: Sute de oameni la defilarea militara de Ziua Nationala a Romaniei, la Timisoara. Video

Imbracati in uniforme de la inceputul secolului, voluntarii Asociatiei Eugeniu de Savoya au aprins 103 candele, cate una pentru fiecare an care a trecut de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Echipamentul purtat de membrii celei mai cunoscute asociatii care pastreaza vii crampeie din istoria Banatului a fost identic cu cel al soldatilor romani aflati pe fronturile din razboiul pentru reintregire.

Voluntarii au tinut un moment de reculegere in Cimitirul Eroilor, acolo unde isi dorm somnul de veci multi dintre cei ce s-au jertfit in luptele pentru apararea pamantului romanesc.

A fost interpretat la trompeta imnul ”Il Silenzio” (Linistea), iar sabiile si armele au fist indreptate spre pamant.

O salva trasa de un tun a incheiat omagiul adus de voluntarii asociatiei militarilor romani pieriti in Primul Razboi Mondial.

Am incercat sa le aducem un omagiu celor care au picat pentru tara si nu au mai apucat sa se bucure pentru victorie. Pentru noi este o mare cinste si onoare„, a spus Vasile Sopon, presedintele Asociatiei Eugeniu de Savoya.

Super. Deci este o asociatie care isi merita respectul din partea noastra, a tutror timisorenilor. Avand in vedere ca, fiind voluntari, fac o treaba foarte buna„, a spus un timisorean venit sa asiste la ceremonial.

VIDEO: George Stefanita

In ultimii ani, voluntarii asociatiei au incantat timisorenii cu momentele festive organizate cu diferite ocazii, dar mai ales cu schimbarea de garda din cetate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. emma spune:

  la multi ani, 103 ani de regres, bataie de joc, coruptie, indiferenta, miserupism, nepasare (lista continua) sub o minunata conducere manelaro turco dictata de la bucuresti, #MandriKSuntemRommales

  • emilian spune:

   Stai, Pirandă regională, ce ai luat foc așa, ai pus prea mult ”paprika” în gulaș?! Privesc spre București și văd o conducere germano-româno-maghiară, care începe cu iohanniși nemțești de prin Ardeal în frunce și se termină cu kelemeni ungurești, tot prin Ardeal, la coadă (coada vacii). Mai bine să zicem ”merci” că nu avem viktororgane ca alții! Așa că la mulți ani România! Și bine că am scăpat de nespălații care stăpâneau Banatul și Ardealul acum mai bine de un secol!

  • Vreau o țară ca afară. Nu putregaiul ăsta mioritic spune:

   NE-AU EXPLOATAT și JEFUIT tilharii nostri de semeni cît n-au reușit străinii…
   Mai ales cei politici cu stele pe umăr, în numele „interesului național”🤫 veșnica scuză ce ține la gloata de proști 🙈

 2. 👏👏👏 De ZECE! Meritati ajutați de Primărie spune:

  Toți voluntarii din Asociația ce refaceti memoria istorică în aceste straie recroite superb