Opinia Timisoarei

Salariul vedetei PRO TV Andreea Esca, pe rolul instantelor

Divulgarea salariului vedetei ProTV Andreea Esca poate sa-i aduca unui angajat UniCredit Tiriac cinci ani de inchisoare.  Salariul prezentatoarei stirilor ProTV, Andreea Esca, a devenit capul de afis al dosarelor penale aflate pe rolul Judecatoriei Suceava, dupa ce un angajat al bancii UniCredit Tiriac Romania a incercat sa dezvaluie presei de scandal date confidentiale din contul bancar al vedetei TV.

La inceputul acestui an, Ciprian Ionut Enciu, angajatul unei sucursale UniCredit Tiriac din Suceava, a accesat date confidentiale din contul bancar al Andreei Esca si a incercat sa le vanda mai multor tabloide centrale contra sumei de 500 de euro/bucata.

Pe firul ofertei au intrat, in urma unei sesizari venite din zona redactiilor contactate, procurorii DIICOT Bucuresti, care l-au depistat rapid pe „traficantul” de informatii si i-au intocmit dosar penal pentru abuz in serviciu, divulgarea secretului profesional si alte infractiuni la legea bancara.

Initial, UniCredit Tiriac s-a constituit parte civila in proces, solicitand despagubiri in valoare de 100.000 de euro, insa, la ultimul termen de judecata, care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, bancherii au renuntat la pretentii.

La cererea Andreei Esca, dosarul este judecat in Camera de Consiliu a Judecatoriei Suceava, astfel ca in sala de judecata nu are acces nici o alta persoana, in afara de magistrati, procurori si partile implicate in proces.

„Salariul Andreei Esca parca ar fi o problema de securitate nationala, asa se trateaza acest caz!”, a exclamat, la ultimul termen de judecata, un jurnalist din Suceava acreditat pe Justitie.

In incercarea de a-i cauta circumstante atenuante, avocatii inculpatului sustin ca acesta nu a avut, niciodata, intentia de a denigra banca sau pe vedeta ProTV.

Urmatorul termen a fost fixat pentru data de 24 ianuarie. In cazul in care va fi gasit vinovat, Ciprian Ionut Enciu, cel ce a incercat sa lamureasca misterul intretinut in jurul salariului cu care este platita Andreea Esca, risca pana la cinci ani de inchisoare.

Exit mobile version