Noutati :

Salariul minim brut va creste de la inceputul lunii mai. Cati romani vor beneficia de majorare?

29 aprilie, 2016 - 08:48 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

O hotarare de guvern adoptata la finele anului trecut va fi pusa in aplicare de la 1 mai si prevede cresterea salariului minim brut. Ordonanta prevede si o crestere a sanctiunilor pentru cei care nu platesc la noul plafon stabilit de stat.

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata creste la 1.250 de lei de la 1 mai 2016, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi, potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate la sfarsitul anului trecut.

La vremea respectiva, Executivul preciza ca salariul lunar net al unui salariat care nu are persoane in intretinere va fi de 917 lei.

Potrivit autoritatilor, de majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata vor beneficia circa 1.131.600 salariati, dintre care 39.322 angajati in sectorul bugetar si 1.092.364 in sectorul concurential.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...