Noutati :

Salariul mediu in Romania a depasit bariera de 400 de euro: in ce domenii se plateste cel mai bine?

15 februarie, 2015 - 12:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Salariul mediu net din Romania a depasit in 2014 bariera de 400 de euro iar in unele domenii se castiga lejer peste 1.000 de euro pe luna.

Astfel, potrivit ultimelor date publice de Institututul National de Statistica,  salarial mediu a fost in decembrie de 1.866 lei net, in urcare fata de noiembrie cu 123 lei (7,1%), cu cele mai mari valori in extractia petrolului si gazelor, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante, avansul fiind influentat printre altele de acordarea primelor de sarbatori sau anuale, scrie ZF.

Cele mai ridicate valori au fost inregistrate in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (5.802 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1.061 lei). Printre domeniile in care se cattiga bine in Romania se mai numara sectorul bancar, cu un salariu mediu de 4.592, dar si industria IT, unde salariul mediu este de 4.392.

Scaderi ale salariului s-au inregistrat in domenii precum serviciile postale si asigurari.

Sursa: Ziarul FinanciarInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...