Noutati :

Salariile platite la zi si demiterea sefului RATT. Revendicarile angajatilor de la transportul in comun care se pregatesc de greva la Timisoara. Ce le-a spus Nicolae Robu

22 ianuarie, 2018 - 12:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro v-a anuntat in premiera, reprezentantii angajatilor RATT neplatiti inca din luna decembrie a anului trecut au mers luni dimineata la Primaria Timisoara pentru a inainta o petitie lui Nicolae Robu.

CITESTE SI: Ultimatum pentru Nicolae Robu. Cand intra in greva angajatii neplatiti de la RATT si opresc tramvaiele, autobuzele si troleibuzele la Timisoara 

Sindicalistii au precizat ca, daca revendicarile lor nu vor fi solutionate pana miercuri, vatmanii, soferii si personalul TESA vor intra in greva si vor opri mijloacele de transport in comun.

Iata petitia inaintata de reprezentantii angajatilor RATT!

In atentia d-lui primar Nicolae Robu

Domnule primar, prin prezenta, va aducem la cunostinta ca noi, angajatii RATT, NU ne-am luat drepturile salariale pe luna decembrie, iar pe luna noiembrie, am luat in transe de cate 200-300 lei in decurs de 6 saptamani, fapt ce a generat acumulari de datorii ale angajatilor nostri catre banci datorii la plata chiriilor, datorii la plata utilitatilor, etc.

Neplata drepturilor salariale ale angajatilor RATT incalca art. 66 din CCM, art 161 din CM, art 166 punctul 4 din CM: Toate drepturile anesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii financiare ale unitatii. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau plata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru recuperarea prejudiciului produs salariatului.

Aceste neajunsuri, respectiv plata salariilor, precum si abuzurile sistematice ale conducerii RATT fata de angajati si fata de cetatenii orasului Timisoara au umplut paharul, de aceea astazi, 22.01.2018, depunem urmatoarea petitie prin care cerem:

1. Plata la zi a drepturilor salariale ale angajatilor RATT pana la data de 24.01.2018
2. Demiterea directorului general care prin managementul defectuos a dus la acumularea de datorii colosale ale regiei
3. Renegocierea CCM si a salarizarii cu noua conducere a regiei agreata.

Daca pana la data de 24.01.2018, revendicarile salariatilor RATT nu sunt onorate, vom declansa conflict de munca, niciun mijloc de transport nu va mai iesi pe traseu. Nu mai putem munci pe datorie, avem familie, avem copii la scoala, avem datorii si nu mai suntem dispusi sa fim sclavi in tara noastra.
Am fost si suntm dispusi la dialog”, se arata in petitia inaintata de angajatii societatii de transport in comun.

Am depus o petitie catre domnul primar, deoarece nu ne-am primit salariile pe luna decembrie, pe luna noiembrie am luat esalonat, cate 2-300 de lei, din care nu ne-am putut plati darile. Luna aceasta, incepand cu data de 25, ar trebui sa intre la plata noul avans negociat, cu fiscalizarea. Nemultumirile s-au acumulat, proasta gestionare a societatii a dus la mai multe nemultumiri ale angajatilor, iar astazi am depus o petitie prin care ii dam un ultimatum domnului primar, ca pana in data de 24 ianuarie sa ne aduca cu salariile la zi, respectiv luna decembrie, iar din 25 sa ne intre la plata avansul pe luna ianuarie. Daca nu ne vom primi banii, noi nu vrem conflincte, dar am inteles de la angajati ca ei nu vor mai iesi la lucru. Noi nu vrem sa sufere calatorii, nu avem niciun interes, suntem deschisi la dialog, dar nimeni nu ne baga in seama. Suntem toti in aceasi situatie, nimeni nu si-a primit salariul. Personalul TESA era la doua luni in spate, dar i-a adus la acelasi nivel cu noi, adica la luna decembrie. Conducerea nu discuta cu noi„, a declarat Savin Dumitru, liderul sindicatului Armonia, la iesirea din Primaria Timisoara.

Noi n-am avut bani de sarbatori, pentru ca nu am luat salariul pe luna decembrie. Am lucrat in perioada sarbatorilor. Eu nu pot sa decid ce vor face oamenii, noi nu vrem un conflict de munca ce va paraliza intreg orasul. De suferit vor suferi tot cei fara bani si care apeleaza la serviciile noastre„, a spus un vatman.

Le-am explicat ca ne pare si noua rau ca oamenii sunt intr-o asemenea situatie, cu neplata la timp a salariilor. Le-am multumit pentru intelegere si le-am promis ca facem toate eforturile ca, in cel mai scurt timp, sa ajungem la zi. Asta inseamna ca in fiecare zi vom da 200-300 de mii de lei, in functie de cat vor fi incasarile catre RATT. Pentru ca trebuie sa dam tot cam atat si pentru gaz, pentru a nu ajunge sa ni se intrerupa caldura si apa calda in oras. Datoria este in jur de 2 milioane de lei, deci daca dam 200-300 de mii de lei pe zi catre RATT, din care sa se faca zilnic plati catre angajati, atunci in 10 zile, practic se sting aceste restante. Intre timp se apropie data de 9-10 februarie, cand ne intra bani mai multi, de ordinul milioanelor, cel putin 25 de milioane de lei, din cotele defalcate din impozitul pe venit. Atunci vom putea sa platim, ca vor fi obligatii salariale si pentru luna ianuarie„, a precizat primarul Nicolae Robu.

Vatmanii de pe tramvaie, conducatorii auto de pe autobuze, personalul de mentenanta din STPT, adica aproximativ 400 de oameni, ar putea intra in greva miercuri, 24 ianuarie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Profesore, lasa tasnitoarele multimuzicale multicolorate, ligheanele cu motor si alte imbecilitati si fa ce e nevoie, inclusiv sa-ti platesti angajatii, ca ai tai, din primarie, cu zeci de milioane pt. 4 ore de munca sigur sunt platiti, asa-i?