Salariile care cresc din 2023. Modificari importante pentru angajati

Salariile bugetarilor vor creste, in 2023, cu pana la 10 %, iar orele suplimentare vor fi compensate cu timp liber, nu cu bani in plus.

Salariul minim va creste, dar va fi introdusa si o scutire de taxe pentru 200 de lei din acest venit minim. Regimul fiscal se aplica in cazul persoanelor fizice care au salariul de incadrare, fara a include sporuri si alte adaosuri, la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

CITESTE SI:  Primaria Timisoara vrea sa preia in subordine Spitalul CFR. Consiliul local trebuie sa isi dea acordul

Salariul minim in constructii, 4.000 de lei

Sectorul constructiilor beneficiaza de facilitati in privinta salariilor, adica nu platesc impozit pe venit, contributia la sanatate si, optional, la Pilonul II de pensii. Salariul minim in acest sector va urca, de la 1 ianuarie, la 4.000 de lei.

In perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2028, pentru domeniul constructiilor, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de minimum 4.000 lei lunar, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, pentru un program normal de lucru in medie de 165,333 ore pe luna”, conform documentului.

Citeste mai mult AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...