Noutati :

Salarii calculate gresit din 2010 pentru angajatii Consiliului Judetean Timis. Cum a iesit la iveala si ce urmeaza?

25 februarie, 2015 - 03:40 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin a anuntat, la finalul sedintei de plen de miercuri, ca mai multor angajati ai CJ Timis urmeaza sa li se recalculeze… unele salarii, incepand cu anul 2010.

Bojin a declarat ca unul dintre angajati s-a prezentat la cabinetul lui si i-a atras atentia ca exista neconcordante si chiar a depus o cerere pentru recalcularea venitului sau, dupa ce a observat nereguli.

Practic, este vorba de perioadele de concediu in  care salariatii CJT nu primesc leafa, ci indemnizatie. Aceasta din urma a fost gresit socotita in ultimii 4 ani, iar oamenii au capatat mai putini bani decat li se cuveneau.

Imediat ce a iesit la iveala problema, au fost verificate si alte lefuri unde s-au gasit, de asemenea, diferente, in minus.

Urmeaza ca angajatii Consiliului Judetean sa se indrepte impotriva institutiei unde lucreaza pentru a-si cere drepturile.

Problema este ca nu vor putea fi reprezentati in instanta de catre colegii lor juristi, deoarece acestia s-ar afla in conflict de interese. Din aceasta cauza, CJ Timis urmeaza sa angajeze o firma de avocatura care sa se ocupe de aceasta problema.

Se pare ca s-au calculat indemnizatiile gresit din 2010. Am amanat proiectul, urma sa intre in plen luna aceasta, dar l-am amanat. Se pare ca era o greseala, nimeni nu cred ca avea intentia, sunt salariile calculate gresit. Din 1 februarie 2015 am dat dispozitie sa se calculeze dupa noile grile. Pentru salariile care sunt anticipate e nevoie de o sentinta judecatoreasca. Pentru asta am solicitat sa angajam o firma de avocatura pentru ca nu pot juristii nostri sa ii reprezinte si pe pagubiti si pe CJT”, a explicat Bojin.

Presedintele Consiliului Judetean Timis nu a putut spune cu exactitate numarul angajatilor care au avut salariile, in fapt indemnizatiile, calculate gresit si nici sumele de care acestia ar putea beneficia in urma unui proces.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...