Noutati :

Salariatii nu vor mai putea fi verificati daca stau acasa in concediul medical! De cand se aplica noua lege?

9 iulie, 2015 - 08:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

De vineri, salariatii care sunt in concediu medical nu vor mai putea fi verificati la domiciliu. Controalele au fost facute, pana acum, in cazurile in care angajatorii au banuit ca angajatii si-au luat fictiv concediile medicale.

Salariatii au dreptul sa beneficieze de concedii medicale platite atunci cand se imbolnavesc sau sufera vre-un accident in afata muncii. Iar pana acum, pe durata unui astfel de concediu, autoritatile aveau dreptul sa faca vizite la domiciliul acestora, pentru a verifica daca intr-adevar angajatii au probleme de sanatate.

In cazul in care concediul medical era cerut doar ca pretext pentru a lipsi de la munca, angajatii riscau sa ramana fara indemnizatia pentru incapacitatea temporara de munca.

„Reglementarea este excesiva si, in practica, s-a constatat ca absenta de la domiciliu a persoanei beneficiare de concediu medical nu reprezinta un motiv de suspendare a drepturilor”, se arata in raportul prin care s-a propus abrogarea acestei dispozitii.

Citeste mai mult pe romaniatv.net.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...